Diari Més

Municipal

Víctor Franquet és el nou gerent del Patronat Municipal de Turisme

El procés de selecció del candidat s'ha allargat un total de 23 mesos, molt més de l'esperat

Pla general de la grada de l'amfiteatre romà, a Tarragona.

romà, amfiteatre, estudi, Tarragona, anàlisiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Franquet Marcillas ha estat escollit com a nou gerent del Patronat Municipal de Turisme (PMT). Aquest fitxatge arriba després de dos anys sense una figura referent, ja que l'anterior gerent, Ángel Arenas, va ser destituït el mes de febrer de l'any 2020. Víctor Franquet és graduat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili, amb el premi al millor projecte de creació d'empreses de la URV del 2011. També ha treballat com a marketing manager, formador de formació ocupacional i empresarial per compte propi durant cinc anys. A més, durant els dos darrers anys s'ha dedicat a la docència com a professor de secundària de l'especialitat 506 d'hoteleria i turisme i economia en diversos centres com són el Joviat de Manresa, l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i, en l'últim que ha estat, l'Institut Andreu Nin del Vendrell, on ha ensenyat emprenedoria, realitat virtual i augmentada a l'ESO.

Després de gairebé dos anys sense gerent, va ser el passat mes de desembre quan l'Ajuntament de Tarragona ja va fer públic a través de la seva seu electrònica que Franquet havia estat el candidat que havia obtingut la puntuació més alta en la fase final del concurs públic per mèrits, on havia arribat competint amb Carles Sans, antic gerent del Patronat. Segons van informar fonts municipals a aquesta redacció, Franquet es va incorporar al seu nou càrrec el passat dimecres.

Una assignació tardana

Quan Arenas va ser destituït ara fa dos anys, el Consell Rector del Patronat ja va decidir que el nou gerent se seleccionaria amb la tramitació d'un concurs públic de mèrits, un procés que ha durat un total de 23 mesos. Aquest s'ha allargat més de l'esperat a causa de l'esclat de la pandèmia, a banda de canvis i altres entrebancs en els processos selectius. Per una banda, el Patronat s'ha topat amb candidatures no aptes per al lloc de feina, és a dir, que no sumaven els mèrits suficients per a optar a aquesta plaça. Alhora, també es va donar el cas d'una convocatòria deserta

Malgrat això, aquests no van ser les úniques dificultats, sinó que el procediment també va patir canvis legislatius que va provocar girs en el procés. Un Reial decret va obligar a canviar les bases del concurs, les quals van impossibilitar que la plaça de gerent s'adjudiqués per a cinc anys –com era fins ara–. D'ara endavant, els gerents del Patronat canviaran cada vegada que hi hagi canvis en la Presidència de l'organisme en cada inici de mandat.

Pèrdua de «marca pròpia»

El portaveu del Partit Popular tarragoní, José Luís Martín, ha reaccionat a l'arribada de Franquet al Patronat i asseguraen declaracions a Diari Més que, des del consistori, «han arribat molt tard». Segons el popular, el qual va ser president del PMT en els anys de mandat del PSC, Tarragona ha «perdut la seva marca turística pròpia» després d'aquests dos anys d'aturada sense gerent.

Martín ha assegurat que el govern actual «no dedica els suficients recursos al turisme», el qual és molt important per la ciutat, «només han disminuït any rere any la seva partida al pressupost». «És molt preocupant que hagin estat dos anys sense gerent, perquè els ha portat a no tenir cap mena de direcció i no tenir polítiques per al sector», denunciava Martín.

tracking