Diari Més

Patrimoni

El Palau Municipal de Tarragona inicia les obres de recuperació de la coberta

Duraran tretze mesos, amb un pressupost de més de mig milió d'euros

Imatge d'arxiu del Palau Municipal a la plaça de la Font de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona, plaça de la Font, façana, Palau MunicipalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mateix dijous s'inicien els treballs de recuperació de la coberta del Palau Municipal amb les tasques de col·locació de les tanques, casetes i serveis d'obra. Aquesta intervenció té com a objectiu pal·liar les deficiències detectades a l'estructura que sustenta la coberta de la Sala d'actes, el Saló de Plens, la Torre del Rellotge, la Sala dels Tarragonins Il·lustres i les balustrades de l'Ajuntament de Tarragona. Les obres tenen un termini d'execució inicial de tretze mesos i un import de 504.962,62 euros, amb IVA. L'empresa adjudicatària és RECOP Restauracions Arquitectòniques, SL.

La intervenció d'emergència de la substitució de les cobertes de la façana principal de l'Ajuntament de Tarragona es realitzarà en cinc fases. Es començarà treballant a la Sala d'actes, després s'intervindrà a la Torre del Rellotge, posteriorment al Saló de Plens, seguidament a la Sala dels Tarragonins Il·lustres i finalment es restauraran les balustrades, les figures i l'escut de la façana principal.

L'objectiu consisteix a millorar unes cobertes inclinades a dues aigües, acabades amb teules ceràmiques recolzades sobre encadellat ceràmic. L'element estructural horitzontal és un encavallat de fusta encastat als murs de càrrega, on s'hi recolzen cabirons i corretges de fusta. Amb el pas del temps, les bigues de fusta han perdut secció a causa de l'acció dels tèrmits.

tracking