Diari Més

Habitatge

Les regidories d'Habitatge i Serveis Socials de Tarragona s'uneixen per ajudar les persones desnonades a la ciutat

Fins el proper mes de maig es preveu que a la ciutat hi hagi 46 desnonaments

A la Part Alta es concentren la majoria de pisos turístics.

La Generalitat té detectats 47 pisos turístics il·legals a Tarragona ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona vol fer front a la crisi habitacional i, des d'aquest estiu, les conselleries d'Habitatge i Serveis Socials treballen de la mà per oferir solucions a les persones que són desnonades a la ciutat. Fins el proper mes de maig, es preveu que a la ciutat hi hagi 46 desnonaments a dades de dia d'avui, tot i que segurament aquesta xifra s'anirà incrementant, segons apunten fonts municipals. Davant d'això, des del consistori s'ha apostat per un treball conjunt de les dues àrees per pal·liar aquesta situació. Aquest treball es materialitza amb un protocol d'actuació que inclou, en primer terme, accions de mediació amb la propietat -ja sigui un petit propietari o un gran tenidor- a fi d'intentar aconseguir un lloguer social.

Fonts municipals remarquen que, en cas que aquesta opció no funcioni, s'obre la via judicial intentant aturar el llançament, a partir dels informes de vulnerabilitat que tramita l'IMSST. Des de l'estiu s'han parat sis desnonaments en via judicial. A més, també es treballa conjuntament amb el Sindicat d'Habitatge de Tarragona i la PAH, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

17 pisos adquirits per dret a tanteig

Des de l'estiu d'enguany s'han adquirit 11 pisos per tanteig que ara estan en procés de reforma. La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, ha recordat que «tenim un pressupost d'1,5 milions d'euros provinent del romanent de l'any passat, i tenim la previsió d'esgotar la partida en els propers mesos, fet que ens permetrà aconseguir entre 25 i 30 pisos; per tant, esperem que també puguem incloure una nova partida al romanent d'aquest any».

D'aquests 11 pisos, 7 són procedents d'un edifici sencer que es va adquirir la setmana passada a la Part Baixa. A més, aquesta setmana se signarà un altre pis, i l'Ajuntament en té 5 més pendents de signatura. Aquests pisos se sumen als 6 que ja es van comprar a finals de l'any passat i que estan distribuïts per diferents barris de la ciutat: Bonavista, Part Baixa, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Centre. Els pisos han estat adquirits exercint els drets de tanteig i retracte de l'administració que són drets d'adquisició preferent.

tracking