Diari Més

Urbanisme

Les reformes al polígon Francolí de Tarragona queden pendents dels pressupostos

El projecte es troba en procés de creació i s'espera que al febrer es pugui licitar

El projecte del nou vial s'està redactant en base a les necessitats dels usuaris del polígon.

Les reformes al polígon Francolí de Tarragona queden pendents dels pressupostosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres al polígon Francolí perillen a l'espera de l'aprovació dels pressupostos per al pròxim any 2022. Segons el conseller Xavier Puig en declaracions a Diari Més el projecte que al qual volen destinar 800.000 euros podria ser que no es pogués arribar a realitzar per la inestabilitat que es preveu en els pressupostos de l'any vinent. Tal com va relatar el conseller, el govern municipal no contempla aquesta opció, ja que la reforma del polígon Francolí suposarà un gran canvi en la mobilitat de Tarragona, sobretot en la seva entrada des dels barris de Ponent. «Per què hauríem de fer esperar una obra tan important?», es preguntava irònicament Puig. Malgrat això, des del consistori ja tenen preparades algunes alternatives per a poder tirar endavant en cas que els nous pressupostos siguin aprovats. «Podríem demanar finançament extern, com pot ser a la Unió Europea, una subvenció Next Generation... La voluntat és que els pressupostos ho incloguin, però segurament una part d'aquesta acció s'haurà de finançar». A més, segons el conseller, preveuen tenir algunes quantitats de diners d'altres pressupostos que també els poden ajudar a pagar l'alt cost d'aquestes reformes.

Les futures obres estan actualment en mans d'una empresa, la qual es troba redactant el projecte des d'aquesta tardor. «El projecte s'està redactant després de moltes converses entre l'empresa encarregada i tècnics municipals amb els principals actors del polígon, els quals ens poden transmetre en primera persona quines són les seves necessitats», assegurava Puig.

Un nou polígon en cinc anys

«Realment, cada any es fan inversions modestes als polígons», declarava Puig, tot assegurant que calen inversions de gran calibre com aquesta per a recuperar el seu bon estat, amb la previsió que «d'aquí a cinc o sis anys» tinguem els polígons acabats i renovats.

Segons Puig, una de les primeres intervencions que s'esperen és per part de l'empresa Bricomart, la qual s'instal·larà al barri d'Icomar. En el moment que s'instal·li a la ciutat, aquesta haurà de destinar vora un milió d'euros per a crear una rotonda que reordeni la circulació a l'entrada de Tarragona des dels barris de Ponent, on actualment hi ha una «ordenació caòtica» segons el conseller. Alhora, haurà de millorar l'accés de vianants fins a les instal·lacions, de manera que contribuirà amb la seva arribada en la millora de la ciutat.

tracking