Diari Més

El Nadal a Tarragona comença amb l'encesa de llums de demà

A les 17h. començaran els tallers per als infants i a les 18.30h s'encendrà la il·luminació nadalenca. A continuació, Disco per xics i quatre xanquers recorreran la Rambla Nova

Una imatge de les noves casetes de fusta de la Fira de Nadal.

El Nadal a Tarragona comença amb l'encesa de llums de demàAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà, a les 17h., s'enceta el Nadal a Tarragona. A partir de les 17.00 h els infants podran participar en 6 tallers diferents a la Rambla Nova, al tram de davant de l'arbre de Nadal (a tocar de la Font del Centenari) que es tallarà al trànsit per espaiar més les persones que participin als tallers. Es tracta d'un per fer guarniments de Nadal, un altre per fer boles amb cotó i purpurina; un altre de xapes per poder calorejar; un on construiran un ren amb palets i banyes d'escumilló; un quart que els ensenyarà a fer un miniTió amb taps de suro i cartolines i, finalment, un taller de pintacares.

A continuació, a les 18.30 s'iniciarà l'acte de l'encesa de llums. En concret, arrencarà a les 18.20h. quan un presentador pujarà a l'escenari muntat davant l'arbre de Nadal. Estarà acompanyat per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller de Comerç, Dídac Nadal, que encendran els llums de Nadal després d'un compte enrere. A les 18.30h. serà quan els carrers de Tarragona quedaran il·luminats fins al dia de Reis.

Enguany, la ciutat lluirà una renovació lumínica amb 1.201 motius nadalencs que ajudaran a fer més càlids els principals punts de la ciutat i barris, una fórmula per atraure els ciutadans als carrers, fer més acollidora la seva estada i donar impuls al comerç.

A continuació, començarà l'espectacle Disco per xics. Un espectacle creat per ser una gran festa familiar, on es barreja música, ball i teatre i especialment pensat perquè gaudeixin des dels més petits fins als més grans. Així mateix, durant tota la tarda hi haurà quatre xanquers que recorreran la Rambla Nova. «L'acte de l'encesa de les llums de Nadal és molt més que s'il·luminin els carrers de la ciutat. És un programa d'activitats pensat per les famílies i, en concret, pels nens i nenes perquè si hi ha unes dates màgiques per ells són les de Nadal. Però també és un programa d'activitats que contempla moltes i diferents accions pels principals carrers comercials del centre de la ciutat i dels barris amb l'objectiu d'estimular el comerç».

Casetes de fusta als mercats de Nadal

Una altra de les novetats d'enguany que també s'enceta demà és la renovació del Mercat de Nadal, el qual presenta una nova línia de paradetes de fusta, inspirada en els tradicionals mercats nadalencs i se celebrarà del 26 de novembre fins el 23 de desembre a la Rambla Nova i s'hi trobaran decoració nadalenca, arbres, tions, caganers, ponsèties. Es tracta de 16 casetes amb 10 expositors diferents amb productes de decoració nadalenca, així com plantes i arbres.

Totes aquests activitats s'integren dins de la campanya de Nadal d'aquest any que porta per títol Ple de màgia, carregat d'il·lusió. Del 26 de novembre fins al 6 de gener, Tarragona vibrarà amb 300 activitats culturals, esportives i de foment del comerç de la ciutat.

L'APP TGN Agenda també aplega totes les activitats que tindran lloc a la ciutat (https://www.tarragona.cat/app-tgnagenda) i, de la mateixa manera que el web, s'anirà nodrint amb les darreres informacions. Durant el 2020, la TGN Agenda –versió APP i web agenda.tarragona.cat–, va tenir més de 33.000 usuaris i 236.000 pàgines visualitzades.

El tercer canal institucional on s'anirà fent difusió puntual del programa són les xarxes socials de l'Ajuntament així com les xarxes de Comerç (Facebook i Instagram), que informaran de les activitats per fomentar el Comerç de la ciutat.

Activitats de la Via T pel Black Friday

Per altra banda, en motiu del Black Friday, la Associació de Comerciants Via T ha programat sessions de DJ's a la plaça Verdaguer (de 18.00h a 22h), a Governador Gonzàlez (de 18.00h a 22h), Chiristmas Sreet Show a la Rambla Nova (un passi a les 19h i un altre a les 20h) i una performance itinerant per la zona comercial que començarà a les 19.30h, un altre a les 20h, un a les 20.30h i l'última les 21h.

Així mateix, coincidint amb el inici de la campanya de Nadal a Tarragona, que es solaparà amb els Bons Comerç Tgn i el Black Friday com a campanya comercial promocional i de vendes, s'autoritza a tots els comerços del municipi a poder obrir els dies 26 i 27 de novembre de 2021, fins a les 24 hores. Per tant, els comerços podran aprofitar per a obrir els seus negocis aquestes dates tan importants d'atenció a clients, de vendes i d'oferiment de propostes comercial de productes i serveis, amb la mira posada al Nadal i els regals d'aquestes dates, adaptant el seu horari comercial, fins les 24 hores d'ambdues dates, sempre que voluntàriament així es vulgui fer. Aquesta opció comercial, ha estat aprovada per la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

tracking