Diari Més

Temporal

Tarragona manté l'alerta per risc d'inundacions

Des de les deu de la nit de dimarts els Bombers reben únicament tres avisos a les comarques tarragonines

L'entrada al Serrallo per Pere Martell va quedar tallada.

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han rebut tres avisos pel temporal al Camp de Tarragona i cap a les Terres de l'Ebre des de les deu de la nit de dimarts fins les nou del matí de dimecres. La intensitat de les pluges i del vent ha disminuït i això ha fet que les afectacions hagin estat menors que la nit anterior. Els tres avisos han estat a causa dels danys que el vent ha provocat en un arbre de Valls i en dos de Salou. Els Bombers també treballen per evacuar l'aigua d'un gran toll a l'avinguda de les Puntes, al polígon industrial de Constantí, que ha deixat diversos vehicles atrapats. Des de l'inici del temporal, han rebut 130 avisos a les Terres de l'Ebre i 118 al Camp de Tarragona, les dues regions més afectades de Catalunya.
L'afectació a les carreteres de la demarcació per la pluja també ha disminuït i ja no queden vies tallades, segons el Servei Català de Trànsit. Durant aquest dimecres al matí s'ha pogut restablir la circulació a l'N-340 a Tarragona, a la T-734 al Masroig (Priorat), i a la TV-3421 a Roquetes (Baix Ebre).

Durant el dia d'ahir la Guàrdia Urbana i Protecció Civil local van treballar en les diverses actuacions que es van haver de fer amb motiu de l'activació del Pla d'Alerta Inuncat per risc d'inundacions i que van dur a terme junt amb Bombers, Mossos d'Esquadra i altres organismes com Ematsa, Bonal, Sece, Creu Roja, AMT i PMET. Les actuacions van iniciar a mig matí i han continuat fins a les 4h de la matinada. Avui es manté l'estat d'alerta i per tant, els dispositius tornaran a activar-se.

A partir de l'activació de la fase d'alerta, es va informar preventivament del risc als elements vulnerables, grups crítics i organigrama municipal d'emergències i des de Protecció Civil es va preveure la senyalització i possible tancament de les zones inundables del municipi en col·laboració de diferents organismes.

Una de les accions més repetides va ser l'avís de tapes de clavegueram fora de lloc i embornals embossats que feien desbordar l'aigua als carrers. Això es va succeir principalment a la Part Baixa, plaça Prim amb Gasòmetre; Jaume I amb Reial i als barris de Sant Pere i Sant Pau i Icomar.

Al carrer Hernandez Sanahuja hi va haver la caiguda d'un tendal d'un terrat, que va fer caure part d'un arbre i d'altres arbres caiguts com a Ramon y Cajal i William Bryant . Tots aquests avisos van ser traslladats a Bombers. En aquest mateix carrer es va trencar part d'un semàfor, que va ser retirat i una espurna d'un cable elèctric al carrer Dotze, que va deixar sense llum un bloc de pisos. Per la tarda els carrers Apodaca, Montblanc, Vapor i Polígon Francolí es van quedar sense llum.

Rècord de pluges

L'Observatori de l'Ebre ha informat a través de Twitter que la pluja caigua entre dilluns i dimarts al migdia és el tercer registre més alt de la seva sèrie. El seu observatori manual va recollir 202,6 mm de precipitació. L'observació automàtica, en canvi, va registrar una xifra una mica menor, de 190,4 mm, segons han apuntat a causa de les altes intensitats en alguns moments. Els dos registres més alts són els 265,0 mm del 19 de setembre de 1943; i els 224,8 mm del 30 de setembre de 1901.

Talls de trànsit

A les 15:10h es va procedir al tall de la n-340 a l'alçada de Icomar per la gran quantitat d'aigua a la calçada que feia impossible transitar amb seguretat i a les 16h, amb motiu d'un embussament d'aigua davant de l'establiment Makro, també es va tallar la circulació a la Rambla de Ponent direcció N-340.

Més tard, la Via Augusta, a l'alçada de l'Arrabassada i el carrer Pere Martell amb Reial i Serrallo, així com els ponts d'accés al Carrefour de les Gavarres, també es van tancar al trànsit.

A les 20h només va quedar tallat l'accés a la Platja Arrabassada i els ponts del Carrefour de les Gavarres i la resta de vies es van reobrir al trànsit, tancament que s'ha mantingut fins avui a les 4h de la matinada.

Dispositiu sense sostre

Ahir a la nit va engegar el dispositiu conjunt entre l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i Creu Roja, en previsió del risc d'inundacions i fortes pluges per tal de protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre i es va poder fer un seguiment a totes les que es van anar localitzant, dotze de les quals han passat la nit en els diferents equipaments disponibles.

Ahir per la tarda una patrulla de la Guàrdia Urbana i Creu Roja, sol·licitats per Serveis Socials, van apropar-se a la Platja l'Arrabassada per traslladar una persona sense sostre, a l'Hospital Santa Tecla amb símptomes d'hipotèrmia.

El dispositiu especial es mantindrà fins al proper 1 de desembre, quan engega l'operació Iglú, que ofereix a totes aquestes persones allotjament a cobert a partir de les diferents alternatives que l'IMSST posa a disposició i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, facilitar-los mantes i aliments calents.

tracking