Diari Més

Més de 300 activitats ompliran de màgia la ciutat de Tarragona per Nadal

Des del pròxim 26 de novembre i fins al 6 de gener es podran gaudir els diferents esdeveniments arreu de la ciutat

Dídac Nadal, Inés Solé, Pau Ricomà i Manel Castaño a la presentació dels actes d'ahir.

Més de 300 activitats ompliran de màgia la ciutat per NadalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona vibrarà amb 300 activitats culturals, esportives i de foment del comerç de la ciutat durant la campanya de Nadal d'aquest any. Sota el títol Ple de màgia, carregat d'il·lusió, Tarragona tornarà a gaudir de les festes de Nadal, després de l'aturada per la covid, entre el 26 de novembre fins al 6 de gener.

L'alcalde Pau Ricomà va explicar ahir durant la presentació dels actes que «aquest any, amb una situació epidemiològica més favorable, s'ha preparat una programació que omplirà els carrers del centre i dels barris de la ciutat de vida i recuperarà el dinamisme i la il·lusió», afegint que «cada dia passen moltes coses a Tarragona i més que en passaran per Nadal. Tota la ciutat es mobilitzarà».

La màgia serà el fil conductor de totes les activitats que s'han programat, així com de la imatge i el missatge de la campanya. Al centre de la imatge hi veiem una bola de neu, típica de Nadal, en la qual hi ha espais emblemàtics de la ciutat com la Catedral, el Mercat Central, l'edifici Atlàntic i el balcó del Mediterrani. La ciutat espera la visita de la màgia d'aquestes dates amb l'arribada del Tió de Nadal i l'arribada dels Reis Mags d'Orient. En aquest sentit, aquest any els pessebres de la Brigada Municipal es col·locaran a Sant Salvador i la plaça del Rei.

Festa d'Encesa de les Llums

El tret de sortida dels actes nadalencs serà el pròxim divendres 26 de novembre de 17 a 19 hores amb la Festa d'Encesa de les Llums. A partir de les 17.30 hores els infants podran participar en sis tallers diferents, mentre que a les 18.30 hi haurà l'encesa de llums i després l'espectacle Disco per xics. Enguany, la ciutat lluirà una renovació lumínica amb 1.201 motius nadalencs que ajudaran a fer més càlids els principals punts de la ciutat i barris, una fórmula per atraure els ciutadans als carrers, fer més acollidora la seva estada i donar impuls al comerç.

Torna la cavalcada de Reis

Una altra novetat és la renovació del Mercat de Nadal, el qual presenta una nova línia de paradetes de fusta, inspirada en els tradicionals mercats nadalencs i se celebrarà del 26 de novembre fins al 23 de desembre a la Rambla Nova. En aquests, s'hi trobaran decoració nadalenca, arbres, tions, caganers, ponsèties. «Renovarem la imatge de la ciutat amb aquestes paradetes de fusta, la qual cosa estem convençuts que també servirà de reclam turístic», afegia el conseller Nadal. A més, un dels actes principals i innovadors serà un Cap d'Any Infantil, el qual començarà el 31 de desembre a les 10.30 hores i acabarà a les 12 hores, just per donar la benvinguda a l'Home dels Nassos.

La consellera de Cultura Inés Solé ha destacat que aquest Nadal es permetrà «la recuperació de la cavalcada de Reis després d'un any de pausa obligada amb motiu de la covid 19». La cavalcada torna amb el seu format tradicional: itinerari habitual, sense restriccions d'aforament i amb la participació d'unes 500 persones entre infants acompanyants, voluntaris i personal de servei. D'altra banda, i sempre que la situació sanitària i les mesures del PROCICAT ho permetin, la cavalcada repartirà també els tradicionals caramels entre els assistents. A més, s'organitzarà per segon any el Magatzem Reial, el qual es va impulsar l'any passat per la situació pandèmica.

tracking