Diari Més

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de Tarragona

Durant el moment més àlgid del dia d'ahir van caure 40 l/m2 en només mitja hora

Dos cotxes van quedar atrapats a l'Arrabassada, malgrat el carrer estava tallat per la pluja.

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de TarragonaJordi Sanvisens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DANA va portar problemes de circulació arreu de la ciutat de Tarragona, sobretot a les seves entrades, provocant retencions de fins a 2 km en alguns punts. El pas del temporal per la ciutat es va fer notar, sobretot cap a les 14 hores, quan va deixar anar les pluges i cops de vent més forts. De fet, en només mitja hora, es van poder comptabilitzar 40 litres d'aigua per metre quadrat arribant, fins i tot, a caure calamarsa. Aquest factor, sumat amb el vent que es va registrar, van provocar alguns incidents a la capital de província, alguns dels quals van perdurar durant la resta de jornada.

Segons van informar fonts municipals ahir a la tarda, va haver-hi diversos punts a la ciutat que es van veure molt afectats per l'acumulació d'aigua de les pluges. Un dels casos va ser el pont d'entrada al barri del Serrallo per Pere Martell. Aquest va veure's inundat per l'excés d'aigua. La gran quantitat d'aigua recollida per aquest punt va arribar a afectar també als primers carrers del Serrallo, com són el carrer de la Gravina o el carrer de Sant Pere. Altres localitzacions afectades van ser l'accés a la platja de l'Arrabassada, on van quedar atrapats dos cotxes malgrat estar tallat; en tres carrers del polígon Francolí, a la Rambla de Ponent i als dos ponts d'accés al Carrefour de les Gavarres, en tots els casos per acumulació d'aigua. De fet, en aquesta última localització, hi van quedar dos cotxes atrapats, dels quals els seus passatgers van poder-ne sortir il·lesos.

Col·lapse a les entrades

Les fortes pluges van arribar cap a les 14 hores, un moment del dia que va coincidir amb molts desplaçaments, fet va provocar alguns problemes de trànsit. De fet, es van arribar a crear retencions de fins a 2 km a la T11 en direcció a Tarragona, ja que va haver talls a la sortida 34 de l'AP-7 cap a Constantí. L'N-340 es va tallar al trànsit en els dos sentits de la circulació, fet que va dificultar la sortida cap als barris de Ponent. A més, les inundacions al polígon Francolí també van suposar un impediment pels vehicles a l'hora d'entrar o sortir de Tarragona. Segons dades del 112, a Tarragona es van rebre un total de 57 trucades a causa de la pluja fins a les 18 hores, mentre que se'n van comptabilitzar 24 pel vent; en les dues ocasions, sent el municipi amb més trucades realitzades de la província.

L'alçada a la que va arribar l'aigua va dificultar la circulació.

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de TarragonaACN

Una imatge del polígon Francolí.

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de TarragonaCedida

L'entrada al Serrallo per Pere Martell va quedar tallada.

El pas de la DANA provoca un col·lapse a les entrades de TarragonaCedida

tracking