Diari Més

Meteorologia

Tarragona activa el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc d'inundacions

Agents de la policia local i voluntaris de Protecció Civil estan comprovant que no hi hagi cap persona ni transitant ni instal·lada al costat del riu

El riu Francolí augmenta el seu cabal a causa de la pluja

El riu Francolí augmenta el seu cabal a causa de la plujaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc d'inundacions en previsió de pluges intenses. Així mateix, agents de la policia local -juntament amb voluntaris de Protecció Civil- estan comprovant que no hi hagi cap persona ni transitant ni instal·lada al costat del riu.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció que són:

  • En cas de ser a casaevitar baixar a soterranis o al garatge. Així mateix, es recomana no deixar a fora (al jardí, al pati...) objectes que l'aigua pugui arrossegar.
  • Si sou fora de casa: circuleu preferentment per les rutes principals i les autopistes. Modereu la velocitat i mantingueu les distàncies de seguretat.
  • Allunyeu-vos i no travesseu rieres, torrents, passos soterranis ni zones que es puguin inundar, ni a peu ni en cotxe. Els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.
  • En cas de ser a l'exterior, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents. Per tot plegat, informeu-vos i estigueu atents a les prediccions meteorològiques i a l'estat de la xarxa viària. Així mateix, seguiu les indicacions dels serveis d'emergència, de policia, protecció civil o mitjans de comunicació.

Es poden consultar els consells de prevenció que hi ha en aquest enllaç de la web de protecció civil i davant de qualsevol situació d'emergència, cal demanar l'ajuda dels serveis públics trucant al centre d'atenció i gestió de trucades d'urgència (tel. 112) i a la Guàrdia Urbana de Tarragona (tel. 092).

tracking