Diari Més

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona incorporen un guardó a la traducció

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 euros i es poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines

Imatge dels guanyadors de l'any passat amb els organitzadors dels premis literaris.

Tancada la covocatòria dels Premis Literaris Ciutat de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 32 edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona incorporen un nou guardó honorífic a la trajectòria de traducció literària al català, segons l'Ajuntament de Tarragona.

Els premis inclouen el 32 Premi Ciutat de Tarragona de Novel·la Pin i Soler, el 22 premi-beca de traducció Vidal Alcover, el 25 de narrativa curta per Internet Tinet i aquest nou guardó.

La regidora de Cultura, Inés Solé (CUP), ha valorat la traducció literària com «un element indispensable en tota cultura que vulgui ser considerada oberta», per la qual cosa aquest premi vol «visibilitzar» aquesta labor.

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 euros i es poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l'edició és a càrrec d'Angle editorial.

El jurat d'aquesta edició està integrat per Xavier Aliaga, Lluís Anton Baulenas, Pere Guixà, Marina Porras, Vicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari.

El Vidal Alcover és un premi-beca dotat amb 12.000 euros i el Tinet, amb 1000 i la publicació, juntament amb 14 textos seleccionats més, per Cossetània Edicions.

tracking