Diari Més

Cultura

El Centre d'Art de Tarragona ara és Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies

Casa Canals serà l'espai principal del centre fins que es condicionin el Mercat del Fòrum i la Tabacalera

Vicent Fibla i la la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé durant la presentació.

El Centre d'Art de Tarragona ara és Mèdol - Centre d'Arts ContemporàniesR.Granell/Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d'Art Tarragona s'ha redefinit com a Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona amb la voluntat de «centrifugar» propostes arreu de la demarcació. Aquest dijous s'ha presentat el nou concepte del centre, que dirigit per Vicent Fibla tindrà a Casa Canals el seu espai principal. A l'edifici patrimonial s'hi condicionaran alguns espais durant els propers dos mesos, però bona part del futur del projecte passa per aprofitar el Mercat del Fòrum i un mòdul de la Tabacalera, on s'hi han de fer treballs de millora. Fins a finals d'any ja s'han previst algunes propostes però el gruix de la programació arrencarà el 2022.

«Fugim de la idea d'un equipament que està en quatre parets. Les arts no són això», ha assenyalat Fibla. Tot i això, Casa Canals serà la seu principal del Mèdol i s'hi faran millores. La Sala d'Actes recupera el nom original de Sala Plana i es condicionarà. Just al costat es crea l'Espai L, que estarà enfocat a artistes joves locals i estarà comissariat pel vallenc Quim Torres. Un dels objectius de Fibla és la relació amb els habitants del territori i els seus artistes. Per això s'ha escollit el nom de Mèdol, perquè és «inclusiu» i permet que «tothom s'hi senti còmode».

La primera exposició que es podrà veure és 'L'Altre Ubic. Migracions del cos fragmentat' , una producció del Festival Panoràmic de Granollers en col·laboració amb el Departament de Cultura que s'inaugurarà el proper 5 de novembre i que serà visitable fins el 9 de gener. Altres propostes de cara a les properes setmanes inclouen una extensió de Cultura Verda, que va ser al maig a Tarragona -dues xerrades i dues presentacions-, la celebració dels 15 anys de la revista d'art i pensament Artiga, amb una actuació del duet Venecia Fluor; el Cens d'Artistes, espai de trobada entre creadors i públic que comptarà amb la participació de l'artista vallenc Daniel Gasol; i 'Vernissage de Nadal', amb la conferència performativa Mil Sibil·les amb Maria Arnal, José Luis de Vicente i Eduard Escoffet. Al mateix temps, arrenca ja CRIT, un projecte que implica dos equipaments educatius, l'Institut Gabriel Ferrater de Reus i l'Escola Sant Rafael de Tarragona, i que es prolonga al llarg dels mesos vinents.

Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies s'inclou dins del Pla Local d'Equipaments Culturals de l'Ajuntament de Tarragona i el Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya.

tracking