Diari Més

Entitats

Les associacions dedicades a pacients d'ictus de Catalunya es reuneixen a Tarragona

La jornada, que commemora el Dia Mundial de l'Ictus, es farà el dia 29 d'octubre a Torreforta

Fins ara, la Biblioteca Pública de Torreforta s'havia situat al Centre Cívic del barri de Ponent.

El trasllat de la Biblioteca Pública de Torreforta al Mercat costarà 1,8 milionsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Sobreviure a l'Ictus Tarragona és l'encarregada aquest any de rebre la resta d'associacions dedicades a la malaltia que hi ha a Catalunya i que es reuneixen coincidint amb el Dia Mundial de l'Ictus, cada 29 d'octubre.

La trobada es realitza amb la col·laboració de la Fundació Ictus, a partir de la qual s'està treballant per la constitució de la Federació Ictus Catalunya, que inicialment aplegaràl'Associació Sobreviure a l'Ictus Tarragona, Associació de Malalts i Familiars d'Ictus de Lleida, Ictus Girona i l'Associació Superar l'Ictus Barcelona.

De fet, la trobada a Tarragona, que es farà a partir de les 18 h al centre cívic de Torreforta, servirà per a presentar el projecte de la Federació a càrrec de la seva impulsora, Eli Ortinez.

L'acte d'aquest divendres l'obriràJordi Masqué, portaveu de Sobreviure a l'Ictus Tarragona i posteriorment es farà una taula rodonaen què els pacients post-ictus exposaran les seves necessitats i expectatives al llarg dels anys.

Posteriorment, la investigadora Judith López parlarà del programa de neurorehabilitació RGS@home, una teràpia d'alta intensitat que està donant bons resultats en pacients dins els 6 mesos posteriors a l'ictus.

Per finalitzar la jornada, els assistents gaudiran de l'actuació musical del grup tarragoní La Banda del Socio, amb el que es farà el final de festa.

tracking