Diari Més

Animals

Elvira Vidal aposta per una taula de Benestar Animal a Tarragona

L'Ajuntament regularà les colònies de gats ferals

Imatge d'arxiu de dos gats a la Muralla de Tarragona.

Elvira Vidal aposta per una taula de Benestar Animal a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona s'encamina cap a una taula o un consell de Benestar Animal. Aquest és l'objectiu de la consellera d'aquesta àrea, Elvira Vidal. L'òrgan posaria la mirada en les colònies de gats ferals i duria a terme campanyes de conscienciació sobre l'abandonament. La posada en funcionament, que no està assegurada, podria costar uns 5.000 euros i comptaria amb una composició permanent, a més d'una sèrie de convidats segons la temàtica a tractar en cada sessió. En declaracions a Diari Més, Vidal detallava la voluntat que sigui «molt transversal» i que la seva composició es decidiria després «d'estudiar-ho». A banda, també s'haurien de definir la periodicitat, els estatuts o les temàtiques. «Estarà consensuat amb entitats, associacions de veïns o les conselleries de Patrimoni i Turisme», deia Vidal.

L'Ajuntament ja està treballant en aquesta línia i pròximament comptarà amb un servei veterinari per regularitzar i esterilitzar les colònies de gats ferals de la ciutat. La licitació d'aquest servei es va publicar dilluns i el contracte té una durada d'un any i un pressupost de 15.000 euros. Les ofertes es poden presentar fins al dilluns. A banda de l'esterilització, es faran desparasitacions, marcatges, petites cures o recuperacions postoperatòries.

«En el camí del benestar animal, l'esterilització de les colònies de gats ferals potser és el més urgent, encara que no el més important», explicava Vidal. Actualment no es coneix quants d'aquests animals hi ha a Tarragona. Són voluntaris qui s'encarregaran de capturar els gats, mentre que els veterinaris els esterilitzaran. Posteriorment seran retornats a les colònies. Quant a la convivència entre gats i patrimoni, Vidal animava a «valorar el maridatge» i proposa instal·lar «sorrals que passin desapercebuts».

tracking