Diari Més

Tots Sants

El cementiri de Tarragona, preparat per a la festivitat de Tots Sants

Amb motiu de la celebració per honorar i recordar els difunts, el cementiri de Tarragona rep una gran quantitat de visitants

El cementiri de Tarragona romandrà obert, ininterrompudament, des de les 9 h fins a les 18 h, amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

El cementiri de Tarragona, preparat per a la festivitat de Tots SantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del dissabte 23 d'octubre fins al dimarts 2 de novembre el cementiri de Tarragona romandrà obert, ininterrompudament, des de les 9 h fins a les 18 h, amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

Per facilitar l'accés al recinte, els dies 30 i 31 d'octubre i 1 i 2 de novembre també estarà oberta la porta del Camí del Llorito (davant del pàrquing de la rotonda), en horari de 9 a 18 hores (els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre) i de 9 a 14 hores (el 2 de novembre). L'obertura d'aquesta segona entrada permetrà descongestionar la porta principal i facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

A l'entrada principal del cementiri –que com cada any es decorarà amb flors de temporada– els visitants trobaran un codi QR des d'on es podran descarregar la informació referent a la ubicació de les persones inhumades, així com sol·licitar serveis de cadira de rodes i d'escúters elèctrics per als usuaris amb mobilitat limitada.

Pel que fa a les cerimònies litúrgiques, a la capella del cementiri de Tarragona se celebrarà el Sant Rosari, el dia 1 de novembre, a les 16 hores. El dia 2 de novembre, diada dels fidels difunts, s'oficiarà la santa missa a les 9 hores (en català), a les 10 hores (en castellà) i a les 12 hores (en català).

Una altra de les accions d'aquesta tardor dins del cementiri és l'organització, en col·laboració amb la Fundació Mémora, d'un concert ambiental el dilluns 1 de novembre. El 'Recital pel Record' és una mostra de respecte als difunts i un acompanyament a les famílies que visiten el cementiri aquest dia. A càrrec d'un duet de músics, té una durada aproximada de 45 minuts a partir de les 12 h.

Cal recordar que tota la informació referent al cementiri es por consultar a la pàgina web www.cementiritarragona.cat, on es pot conèixer la història del recinte i consultar les imatges de l'històric equipament, propietat de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, així com els serveis i les tarifes actualitzades.

tracking