Diari Més

Tarragona celebrarà la 5a Festa del vi novell els dies 6 i 7 de novembre

Després de l'aturada el 2020 per la pandèmia, la 5a Embutada farà parada a la Part Alta

L'alcalde Ricomà en la presentació de l'acte.

Tarragona celebrarà la 5a Festa del vi novell els dies 6 i 7 de novembreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l'Associació Santa Teca han unit forces per organitzar, el pròxim 6 i 7 de novembre, la cinquena edició de la Festa del vi novell de Tarragona, l'Embutada. Un esdeveniment que recupera una de les tradicions més esteses al segle XIX a la Part Alta de Tarragona, la de beure el vi novell, aquell acabat d'elaborar, amb un embut de llautó.

L'Associació Santa Teca va recuperar l'any 2016 la festa del vi novell a Tarragona i va descobrir antics trulls de cases de la Part Alta on s'elaborava vi. L'edició d'enguany, amb una festa ja consolidada, oferirà itineraris guiats i recreacions històriques per diferents cellers ja desapareguts, acompanyats dels músics obrint camí i dels castellers vestits a l'antiga, que aixecaran un pilar. Es farà una explicació davant de cada celler per tal de conèixer i endinsar-se en el passat vitivinícola de Tarragona i conèixer com s'elaborava vi en moltes cases particulars. Els itineraris sortiran des del Portal del Roser a les 10:15 h i a les 11:15 h tant dissabte com diumenge, les places són limitades i hauran de reservar-se prèviament al webwww.tarragonaturisme.cat/ca/lembutada.

Abans, però, a les 10 hores l'artesana Violeta Cabrera farà un taller familiar per vestir de vímet una ampolla de vi, una activitat que es repetirà a les 16 h de la tarda. Per aquest taller caldrà fer reserva avioletaalmon@gmail.com a un preu de 20 euros.

La mostra d'oficis relacionats amb el món vinícola s'obrirà a dos quarts d'onze del matí, amb la demostració de com es feia l'embut per tastar el vi novell, a càrrec de la Llauneria Roura i una demostració de cistelleria amb la Violeta Cabrera.

«Aquesta proposta cultural s'ha recuperat gràcies a l'Associació Santa Teca i, en especial, a la història oral, a la col·laboració de la gent de Tarragona que recorda i valora les tradicions com l'Embutada; per això des de l'Ajuntament volem donar suport a la festa del vi novell que és tradició, gastronomia, història i saber i cultura popular», ha explicat l'alcalde i president del Patronat de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació de la festa, que s'ha fet aquest matí a l'Espai Turisme.

L'Embutada tindrà com a epicentre la plaça del Rei de Tarragona, a la Part Alta, on pescadors i castellers celebraven l'arribada de la collita. Allà s'ubicarà la zona de tastos, amb els establiments el Cortijo, el Llagut, el Tamboret, Ca la Carola i l'Associació la Clotxa, que oferiran productes gastronòmics del territori, i un total de 20 cellers, que presentaran el primer vi de l'any i el serviran directament de la bóta, la damajoana o l'ampolla. Hi seran el Celler Bàrbara Forés, el Celler Frisach, Josep Foraster, Tanca els ulls, Sanromà, Mas del Botó, Carlania, Celler 9+, Comalats, Celler Nini, Un sol cel. Finca la Despeinada, Celler Tuets, Enovitis, Cosmic Vinyaters/Vins Pagesos, Celler Suñer, El Solà d'Ares, La Rural, Celler l'Apotecari i Camí de Sirga.

En aquest sentit, Pau Ricomà ha destacat que esdeveniments com l'Embutada «posen en valor la proximitat i l'autenticitat dels productes que tenim a Tarragona i també enforteixen la connexió amb la gent».

tracking