Diari Més

Economia

El Port de Tarragona mou al setembre 2,73 milions de tones de mercaderies, un 7,5% més que l'any passat

Els productes siderúrgics i químics són els que registren un major creixement

Camions de càrrega Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris (SEA) del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona mou al setembre 2,73 milions de tones de mercaderies, un 7,5% més que l'any passatPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha tancat el mes de setembre amb 2,73 milions de tones de mercaderies, el que representa un 7,5% més que el mateix període de l'any passat. Tots els segments de tràfics han registrat creixements. En el que va d'any, els productes siderúrgics continuen marcant un creixement històric, situant-se a les 1.365.386 tones fins el 30 de setembre, mentre que en el cas dels productes químics han estat 1.817.124 tones. En l'acumulat anual, l'augment de l'equipament tarragoní és del 22% i representa 23 milions de tones segons ha informat la instal·lació. En comparació a la resta de ports de l'Estat, el Port de Tarragona continua sent un dels que més creix amb un 24,3% acumulat fins l'agost.

Al llarg del 2021, els líquids a doll han liderat les xifres absolutes de tràfics amb 16.065.744 tones mogudes, el que representa un 20% més que el 2020. Pel que fa als sòlids a lloure, l'augment acumulat se situa en un 22,5% amb 5.342.995 tones.

Actualment, els principals països amb activitat amb el Port de Tarragona són Líbia, on s'hi concentra el tràfic de líquids a doll; i Rússia amb una activitat similar amb els productes sòlids i líquids a lloure. Algèria, Itàlia, Nigèria i els Estats Units són la resta de clients principals de la infraestructura portuària tarragonina.

Pel que fa a les escales dels vaixells que han arribat al Port de Tarragona, se n'han registrat un 25,8% més al setembre respecte l'any anterior, el que es tradueix en 229 escales.

tracking