Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona vol rehabilitar el Serrallo i modificar la plataforma del Miracle amb fons europeus

El consistori ha elaborat un pla de sostenibilitat turística a tres anys que també vol incrementar l'aposta per l'ecoturisme

Pla general del barri del Serrallo de Tarragona.

El Serrallo i el Port de Cambrils reben el distintiu de Barris i Viles MarineresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) ha presentatun plade sostenibilitat turísticade Tarragonaa la convocatòria extraordinària de plans de sostenibilitatdels fons Next Generation de la UE. Es tracta d'un pla a tres anys i amb un import de3.472.000 €.

La proposta municipalinclou diferents projectes, estructurats en 4 eixos programàtics: transicióverda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transiciódigital icompetitivitat.

Dels projectes inclosos en el pla, destaquen la intenció de desestacionalitat turística de la ciutat apostant per l'ecoturisme, «amb una oferta de patrimoni natural al voltant del nucli urbà que, amb la gestió adequada, pot esdevenir un recurs de primera per a un ecoturisme sostenible allunyat del model de sol i platja», explicava l'alcalde, Pau Ricomà, en un comunicat.

Les propostes incloses en el pla inclouen tambéla millora de l'actual plataforma i la creació de zones verdes per dotar la platja del Miracle de nous usos turístics.

En el mateix comunicat, l'Ajuntament també explica que la intervenció també actuarà en una de les àrees més emblemàtiques de Tarragona: el barri del Serrallo, amb la incorporació de wifi 5G i la pacificació del trànsit dels carrers interiors, col·laborant així a la millora de l'experiència del visitant i, a la vegada, dinamitzant el comerç local, especialitzat en la gastronomia marinera.

El Pla de Sostenibilitat Turística també disposa d'un pla de màrqueting i de comunicació digital amb la finalitat de promocionar els nous productes turístics. Les actuacions promocionaran les marques estratègiques d''El Serrallo, barri mariner' i 'Tarragona, essència mediterrània'.

tracking