Diari Més

Salut

Una enquesta reflecteix hàbits de vida poc saludables dels universitaris tarragonins

Més de 1.400 membres de la URV van respondre un qüestionari validat sobre la dieta mediterrània i sobre el seu estil de vida

Una comensals a punt de degustar unes paelles d'arrços.

Dos estudis proposen adaptar la dieta mediterrània als nous hàbits alimentarisPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estil de vida de la comunitat universitària de Tarragona no és saludable, segons una enquesta realitzada a membres de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ha elaborat un Decàleg de bons hàbits basat en aquestes dades.

Més de 1.400 membres de la URV, segons informa aquesta universitat, van respondre un qüestionari validat sobre la dieta mediterrània i sobre el seu estil de vida.

El 66% no aconsegueix el consum mínim de fruita recomanada al dia; el 65% no pren prou llegums i el 71% no menja tant peix com caldria.

A més, el 78% de la comunitat universitària és sedentària perquè està més de cinc hores diàries asseguda, malgrat que dedica de mitjana entre una i dues hores setmanals a practicar exercici físic.

Per contrarestar aquest estil de vida poc saludable, el Decàleg s'ofereix en forma de guia, un document gràfic de resum i un vídeo, i recomana augmentar el consum de fruita, verdura i reduir els aliments d'origen animal, escollir aliments de temporada i en la seva versió integral, beure molta aigua i prescindir de processats, envasats amb plàstic i begudes ensucrades.

També aconsella dormir de 7 a 9 hores al dia, reduir el sedentarisme i, en cas de treballar assegut, fer pautes actives cada 30-60 minuts.

tracking