Diari Més

Mobilitat

El PSC de Tarragona recorda que ERC va aprovar el projecte socialista del carril bici

Floria critica que la modificació a la Imperial no ha estat «transparent»

El carril bici de la plaça Imperial Tàrraco discorrerà des de l'avinguda Marquès de Montoliu i arribarà fins a Pere Martell.

L'Ajuntament de Tarragona modificarà el traçat del carril bici a la plaça ImperialGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PSC reivindica que l'actual govern de Tarragona, amb Esquerra Republicana al capdavant, també és responsable del projecte inicial del carril bici educatiu al seu pas per la plaça Imperial Tàrraco. L'actual equip executiu vol aprovar la modificació del recorregut del carril pocs dies abans de l'inici de les obres en aquest cèntric indret, uns treballs que han d'acabar el pròxim 5 de novembre i que persegueixen l'objectiu d'allunyar el carril de les façanes i donar més espai i seguretat als vianants.

La proposta del carril bici educatiu va néixer en època del govern socialista a Tarragona. Amb l'entrada d'ERC al govern de la plaça de la Font, els republicans van recollir el projecte del PSC i, amb algunes modificacions en altres parts del carril, el van aprovar el desembre del passat 2020. Ara el modificaran de nou, en aquest cas en el seu pas per la Imperial. «És inexacte dir que el projecte inicial és socialista, ja que va ser ERC qui el va aprovar el 2020», defensava Begoña Floria (PSC). La socialista posa la mirada en Xavi Puig, conseller de Mobilitat de l'Ajuntament: «S'ha adonat que va aprovar això sent conseller i ara ha decidit que ho vol fer d'una altra manera, que també és bona, però es carrega el quiosc. Això és no voler trobar solucions. Per a ell, la seva és la millor i no hi ha alternatives, tot i que el plenari va demanar que es contemplessin». En aquest sentit, qualificava la decisió de Puig d'«unilateral». A més, Floria afegia que «aprovar una modificació del projecte en temps de descompte és molt estrany». Quant a la mateixa modificació, la socialista avisava que «no es pot fer fins que no es pengi al perfil del contractant» de l'Ajuntament. «Vaig demanar la documentació del projecte amb aquesta modificació en temps de pròrroga i no ha estat transparent, ja que no ha estat publicada, ni tramitada ni se li ha donat audiència», afegia Floria.

tracking