Diari Més

Reconeixement

Un dels membres del Comitè Científic de l'ICIQ rep un Premi Nobel

David MacMilllan rep el guardó pel «desenvolupament de l'organocatàlisi asimètrica»

Il·lustració del Premi Nobel de Química.

Un dels membres del Comitè Científic de l'ICIQ rep un Premi Nobel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de la Reial Acadèmia de Ciències Sueca han atorgat aquest dilluns el Premi Nobel de Química 2021 als investigadors Benjamin List, de l'Institut Max-Planck de recerca en Carbó (Alemanya) i David MacMillan, de la Universitat de Princeton (USA) pel «desenvolupament de l'organocatàlisi asimètrica».

David MacMillan és membre del Comitè Científic Assessor de l'ICIQ, òrgan que s'encarrega de donar suport i assessorament científic a l'institut. Entre altres tasques el Comitè Científic Assessor ajuda en l'avaluació dels nous investigadors principals de l'institut, aportar el seu punt de vista professional sobre la recerca desenvolupada, o proposar noves línies estratègiques de recerca pel centre.

«El professor McMillan sempre ha estat un exemple d'innovació en la recerca. En les seves conferències a l'ICIQ mai deixava a ningú indiferent mostrant el seu talent i atreviment a dur a terme reaccions que molts pensaven que tardarien anys a poder realitzar-se. No sols en l'àmbit de l'organocatàlisi, també en l'ús de la llum com a font d'energia. Ha donat un nou impuls a la fotoquímica i al descobriment de reaccions que han estat ràpidament implementades per la indústria farmacèutica en un exemple clar de transferència de coneixement del món de la recerca cap al món industrial. Un exemple de talent, coratge i voluntat d'explorar nous camins al món de la química»,diu Emilio Palomares, director i líder de grup de l'ICIQ i professor ICREA.

MacMillan va crear el seu primer grup de recerca el 1998, centrant els seus esforços en nous enfocaments de la catàlisi enantioselectiva. D'ençà de la seva creació, el grup de recerca de MacMillan ha fet molts avenços en el camp de l'organocatàlisi asimètrica i ha aplicat aquests nous mètodes a la síntesi d'una àmplia gamma de productes naturals complexos.

tracking