Diari Més

Barris

Les Festes del Roser, a la Part Alta, donen el tret d'inici amb el pregó de Josep Maria Rosselló

L'artista tarragoní es remunta als seus orígens familiars en aquest barri

L'artista Josep Maria Rosselló (cinquè per l'esquerra) amb representants del barri i de l'Ajuntament de Tarragona, ahir, a la plaça de les Cols.

Les Festes del Roser, a la Part Alta, donen el tret d'inici amb el pregó de Josep Maria RossellóGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Festes del Roser, a la Part Alta de Tarragona, van donar ahir el seu tret d'inici després d'un any d'absència. La covid-19 va obligar l'any passat a cancel·lar la celebració, que havia de commemorar el 40è aniversari de la recuperació de l'emblemàtica festivitat. D'aquesta manera, la xifra simbòlica es tindrà en compte enguany amb unes Festes del Roser que s'allargaran fins a aquest dissabte 9 d'octubre.

«Somriu, no serveix de res plorar, per tot el que hagis perdut, res no és com ho hem somiat. Ja veuràs, la tristor no serà més que un record, la festa t'omplirà el cor quan surti el sol. Riuràs». Amb una adaptació de la cançó Smile de Charles Chaplin començava el pregó d'inici de les festes a càrrec de l'artista tarragoní Josep Maria Rosselló des de la plaça de les Cols. Rosselló va oferir un parlament carregat de simbolisme i amb la mirada posada al passat. L'artista va néixer a la Part Alta, barri on ja van arribar els seus avis, provinents de Vila-seca i la Morera del Montsant. «Sempre hem estat veïns de la Baixada de la Peixateria, hi hem viscut tota la vida. M'imaginava el que m'explicaven d'unes festes que abans de la Guerra Civil eren fantàstiques i insuperables, amb polques, pasdobles o tangos», deia Rosselló.

«En aquest barri, la devoció per la Verge del Roser té el seu vèrtex en la petita imatge de la capelleta del carrer Merceria, que, temps enrere, durant la Guerra del Francès, estava situada a la Torre del Patriarca i, abans que els francesos la dinamitessin, els veïns van amagar-la i un cop passat el tràngol la van situar al seu emplaçament actual», recordava l'artista.

Les Festes del Roser continuaran avui amb la inauguració de l'exposició El Dragonet, el procés (19 h.) a l'Antic Ajuntament. Demà es farà una missa pels difunts a la capella de la Verge del Roser (19 h.), es presentarà el nou capgròs (19.30 h.) i un concert d'El Último Vinilo (20.30 h.), ambdós a la plaça del Fòrum. Divendres es farà un sopar de germanor i un karaoke a la plaça del Fòrum. Dissabte es farà un espectacle de poesia i dansa a les Cols (11 h.) i la presentació de la peça festiva del Dragonet (17.30 h). Al Fòrum, un espectacle de màgia (19 h.) i un altre sopar de germanor (21.30 h.).

tracking