Diari Més

Investigació

La URV participa en un projecte de detecció del papil·loma en països pobres

El càncer de coll uterí és el quart càncer més comú a dones a tot el món

Una imatge de la plataforma sensora, que consisteix en una microfluídica acoblada a una matriu d'elèctrodes per la detecció del VPH (virus del papil·loma humà) desenvolupat en el projecte ELEVATE.

La URV participa en un projecte de detecció del papil·loma en països pobresURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona participarà en el projecte internacional Chili, amb el qual es vol identificar abans el virus del papil·loma humà (VPH) als països amb pocs recursos per reduir així el càncer de coll d'úter en les dones.

El projecte, liderat per la Universitat de Gant i finançant pel programa Horitzó 2020, s'aplicarà a Etiòpia, Uganda, Moçambic i Cambodja sota les directrius més recents de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

S'usarà una nova prova de detecció del càncer de coll uterí -que desenvolupa el projecte Elevate, també del programa Horitzó 2020- que combina l'acte mostreig amb un dispositiu de mesurament portàtil de baix cost.

Aquest sistema detecta el VPH -la principal causa de càncer de coll uterí- i proteïnes que són biomarcadors del càncer i s'adaptarà per garantir la seva aplicabilitat i accés a gran escala en aquests quatre països.

El càncer de coll uterí és el quart càncer més comú a dones a tot el món, però nou de cada deu dones que moren per la seva causa viuen a països d'ingressos baixos i mitjans.

Chili advoca perquè totes les dones rebin les mateixes oportunitats per protegir-se contra malalties prevenibles.

Aquest projecte reuneix un equip multidisciplinari de científics socials, economistes de la salut, experts en biosensors; diverses universitats i institucions públic i privades.

tracking