Diari Més

Mobilitat

La distància entre les façanes i el carril bici de la Imperial Tàrraco serà de 5 metres

El projecte inicial preveia distàncies de menys d'un metre en algun punt i la modificació buscarà causar el mínim impacte per als vianants a les voreres

Projecte modificat del carril bici (Govern ERC)

La distància entre les façanes i el carril bici de la Imperial Tàrraco serà de 5 metres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Imperial Tàrraco hauria d'oferir el seu aspecte definitiu d'aquí menys d'un mes. El 5 de novembre és la data marcada al calendari per acabar les obres del carril bici educatiu, que enllaça aquest cèntric nexe de comunicacions amb el campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili. Un retard en l'execució de les obres al tram de l'avinguda Marquès de Montoliu i la modificació del projecte han fet que se sobrepassés el termini previst inicialment, fixat per justament avui, 6 d'octubre. Precisament, aquesta modificació ha causat polèmica entre el govern i l'oposició les darreres setmanes, però ja està enllestida i serà aprovada els pròxims dies. L'objectiu principal d'aquesta és allunyar el carril de les façanes dels edificis de la Imperial. Mentre que el projecte inicial preveia distàncies inferiors a un metre en algun punt, la nova distància mínima serà de 5 metres.

La modificació del document feta per l'actual govern, amb ERC al capdavant, diferirà força en el recorregut del carril bici per la plaça Imperial respecte al projecte inicial, ideat per l'anterior equip executiu, dirigit pel PSC. No obstant els canvis, els tècnics municipals han estimat que el cost serà el mateix que estava previst: 463.235,14 euros. A més, el govern no pateix amb la modificació dels terminis en referència al perill que corre la subvenció del 60% de les obres, que es perdria si l'1 de desembre no s'haguessin acabat. Així doncs, tota l'atenció se centra en la modificació del recorregut del carril que, això sí, no estalviarà de cap forma la desaparició del quiosc.

Al CAP, menys d'un metre

El punt més problemàtic a ulls de l'actual govern eren les escales d'entrada al CAP Rambla Nova. Allà, el carril bici hi havia de passar a 96 centímetres, menys d'un metre. L'actual traçat està projectat a 6,31 metres. Altres indrets amb poc espai entre la façana i el carril havien de ser l'antiga Facultat de Lletres (3,02 metres) o el quiosc després d'un hipotètic desplaçament a tocar de la calçada (2,71 metres). Amb el nou traçat, el punt més estret entre una façana i el carril serà davant l'antiga Facultat de Lletres, amb 5,50 metres.

«Hi ha un canvi de filosofia per resoldre errors intrínsecs», destacava el conseller de Mobilitat, Xavi Puig, a Diari Més. Amb tot, el govern ha buscat allunyar el carril de les façanes per causar el mínim impacte possible per als vianants, apropant el trànsit de bicicletes i patinets a la calçada. La zona que patirà una remodelació més profunda serà la Facultat de Lletres, amb una reordenació de la zona enjardinada i dels bancs, a més d'una ampliació de la vorera que obligarà a traslladar la parada de l'autobús cap a l'interior de la plaça.

Un altre canvi destacable serà la textura podotàctil del terra per tal que els invidents puguin detectar amb seguretat el carril bici. La via es pintarà de forma quadriculada en tres punts, on tindrà preferència el vianant. Bicicletes i patinets hauran de seguir els semàfors per a vianants, ja que no en tindran de propis. La calçada que uneix el tram final de la Rambla Nova abans d'entrar a la plaça deixarà de ser operativa per a vehicles i hi passarà el carril bici, pel que els vehicles hauran de fer la volta a la Imperial si volen canviar de sentit a la Rambla. A més, el carril no acabarà davant l'hotel SB Ciutat de Tarragona, sinó que arribarà a l'avinguda Roma, on començarà el carril de Ponent en un futur.

tracking