Diari Més

Societat

La Creu Roja atén més de 1.700 persones a les platges de Tarragona durant aquest estiu

La major part de les assistències han estat de caràcter sanitari (1.503), seguides de les assistències socials (168)

Imatge d'arxiu de socorristes.

La Creu Roja atén més de 1.700 persones a les platges de Tarragona durant aquest estiuCreu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja ha fet un total de 26.431 atencions a les platges de la demarcació de Tarragona durant aquest estiu, entre el 15 de maig i el 30 de setembre. La major part de les assistències, un total de 1.503, han estat de caràcter sanitari i relacionades amb picades, ferides, contusions, luxacions i altres cures.

A més de tasques d'atenció de primers auxilis, s'han realitzat 168 assistències socials: s'han atès 27 infants i persones grans extraviades i s'han dut a terme prop de 150 serveis que han permès a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda poder gaudir del bany adaptat (amb cadires amfíbies o préstec de crosses). Per altra banda s'han efectuat 67 rescats a banyistes, 27 evacuacions i 19 assistències a embarcacions a les costes tarragonines.

De manera paral·lela, el personal de platges també ha fet una important tasca de conscienciació amb missatges preventius: donant indicacions, recomanacions i avisos a la població tant a peu de sorra com des de les embarcacions. Durant aquesta temporada estival s'han donat 24.647 recomanacions i avisos per evitar cops de calor, talls de digestió o lesions, salts des de les roques, bany fora la zona habilitada, recollida d'objectes perillosos, entre moltes altres mesures de precaució.

En aquest sentit, el personal de salvament i socorrisme de la Creu Roja també ha seguit realitzant una important tasca de sensibilització i prevenció de la covid-19 a les platges, informant de les mesures de prevenció i autoprotecció recomanades en cada moment. Els principals llocs de socors han comptat amb cartells informatius i s'ha realitzat repartiment de flyers entre els banyistes durant l'estiu.

Tanmateix el component mediambiental també forma part de la intervenció de la Creu Roja a les platges. La sensibilització a la població i la mobilització de recursos per a la neteja de platges són altres de les accions destacades en el dispositiu. D'aquesta manera, l'organització manté els sistemes de qualitat i medi ambient amb certificació ISO 9001/14001 per al seu servei de platges.

En total la Creu Roja ha gestionat 26 platges de 5 poblacions a la demarcació de Tarragona: Tarragona ciutat, l'Ametlla de Mar, El Perelló, L'Ampolla i Deltebre. Comptant en el conjunt de la demarcació amb 150 professionals entre socorristes, patrons, TES i coordinadors.

tracking