Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona licita les obres de remodelació del carrer Canyelles

Els treballs el convertiran en una zona per a vianants, duraran quatre mesos i tenen un cost de 424.849 euros

Imatge del carrer Canyelles, que a partir del gener de 2022 experimentarà una transformació.

L'Ajuntament de Tarragona licita les obres de remodelació del carrer CanyellesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona va treure a licitació ahir les obres de remodelació del carrer Canyelles, que preveuen convertir l'espai en una zona per a vianants i que ha de ser un pas més per fer realitat el projecte Illa Corsini. Les obres tenen un cost de 424.849 euros, el termini d'execució dels treballs és de quatre mesos i la data límit de presentació d'ofertes és el 4 de novembre de 2021.

La pacificació del carrer Canyelles pretén reactivar econòmicament i socialment la zona, fent que esdevingui una prolongació de la plaça Corsini i generar així un espai pacificat que arribarà fins al carrer Ixart. Amb les obres, el consistori preveu arreglar el principal accés al Mercat Central des de la Rambla Nova, que, per la seva ubicació, té rellevància en l'àmbit comercial. El carrer, que ara mateix disposa de calçada de doble sentit, aparcaments i voreres de quatre metres passarà a tenir el vianant com a protagonista, amb voreres d'una amplada de set i cinc metres, mentre que el vial mixt, pensat per vehicles d'emergències, serà de tres metres i mig. També es mantindrà l'actual enllumenat del carrer, que es troba en un bon estat de conservació, i s'afegiran dos nous punts de llum. A més, es preveu la instal·lació de papereres, pilones i bancs, la substitució dels parterres actuals en grans jardineres alçades de dos tipus diferents i substituir una part de l'arbrat per arbustives i plantes de flor, de baixa demanda hídrica. El projecte també incorpora el desmantellament de la guingueta de venda de cupons de loteria.

El projecte està seguint els terminis establerts. El conseller de Territori, Xavier Puig, va apuntar el passat mes d'agost en declaracions a aquest mitjà que l'adjudicació tindria lloc enguany, tot i que les obres començarien el gener de 2022, passat el Dia de Reis, per no perjudicar el comerç de la zona durant la campanya de Nadal.

L'Illa Corsini, més a prop

La transformació del carrer Canyelles suposa un pas inicial del projecte Illa Corsini, que vol convertir en zona per a vianants i incentivar el vessant comercial de tots els carrers de l'entorn del Mercat Central, en la zona compresa entre la Rambla Nova i carrer Gasòmetre i carrer de la Unió fins a Prat de la Riba i Ramon i Cajal.

La idea, que va generar un consens entre tots els grups municipals de l'Ajuntament, vol potenciar l'àmbit comercial d'aquella zona, que aglutina una gran quantitat de petit comerç i també establiments de restauració. L'Illa Corsini opta així per convertir en zona de vianants o mixta els carrers Governador González, Fortuny, Soler, Reding, Cardenal Cervantes, Lleida, Cristòfol Colom i passatge Cobos. Des de l'Ajuntament també van mostrar el passat mes de febrer la seva voluntat de convertir el Fòrum de la Colònia en una zona verda al centre de la ciutat integrada en la Illa Corsini.

tracking