Diari Més

Economia

El Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris del Port de Tarragona distribueix 4 milions de tones en un any

El sistema redueix en 2,5 MEUR mensuals el cost d'oportunitat per a les empreses i també els temps d'espera

Una de les tasques del SEA.

El Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris del Port de Tarragona distribueix 4 milions de tones en un anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sistema d'Entregues d'Agroalimentaris (SEA) del Port de Tarragona ha complert un any aquest dimecres, amb 4.172.670 de tones distribuïdes. El SEA ha gestionat 91.691 encàrrecs (154.661 lliuraments efectius). Amb el sistema s'ha reduït en 2,5 milions d'euros mensuals el cost d'oportunitat per a les empreses. S'ha rebaixat el temps d'espera en 50 minuts de mitjana per a prop de 2.000 camions diaris que operen al Port, un estalvi de 30.000 hores mensuals per als transportistes i menys emissions de CO₂.

L'emmagatzematge de dades també detecta incidències i evita visites a les oficines perquè el camió pugui desplaçar-se directament al punt de càrrega o la bàscula.

L'ús del SEA ha crescut sobretot en els últims sis mesos, amb un 127% més de lliuraments efectius i un 120% més de tones mogudes. La jornada amb més moviments va ser el passat 22 de setembre, amb 571 encàrrecs. L'autoritat portuària de Tarragona segueix treballant per fer el sistema «més potent, àgil i robust»i ajudar els transportistes que treballen a les instal·lacions.

El SEA ha reduït els problemes de trànsit i de congestió en el Port de Tarragona i s'ha passat d'un temps d'espera per carregar de fins a 130 minuts a 80 minuts de mitjana. Els transportistes tenen la mercaderia localitzada en tot moment, sabem l'hora i el punt de recollida, i la terminal pot saber la demanda existent en un període de temps determinat perquè puguin planificar els lliuraments de mercaderies.

tracking