Diari Més

Més d'un miler de les entrades pagades de Santa Tecla no es van utilitzar

Suposen 2.162 euros en fiances, els quals serveixen, segons l'Ajuntament, per cobrir les despeses de gestió relacionades amb les reserves

L'Entrada de Músics va ser un dels actes que més gent va aplegar per Santa Tecla.

Més d'un miler de les entrades pagades de Santa Tecla no es van utilitzarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.063 de les entrades que es van reservar pels diferents actes festius de Santa Tecla van significar seients buits. O sigui, que aquest nombre van ser les reserves que es van quedar sense que els seus propietaris acabessin assistint a l'acte pel qual havien pagat una fiança prèviament.

Segons apunten fonts de l'Ajuntament de Tarragona, en total es van reservar 19.652 invitacions per a tots els esdeveniments de la festa major tarragonina. Si d'aquestes, fins a 1.063 van acabar amb la no assistència dels usuaris, significa que, del total d'entrades reservades, un 5,41% de seients van quedar buits.

Són unes xifres no gaire elevades, però, com a mínim, significatives, ja que més d'un miler de persones que tenien la intenció de participar de les festes, van acabar preferint quedar-se a casa o realitzar alguna altra activitat, ja sigui d'urgència d'última hora o de qualsevol altra naturalesa.

Aquestes 1.063, segons el consistori, suposen 2.126 euros en fiances, ja que s'havia de reservar prèviament per tal d'accedir als actes festius amb un pagament de dos euros. En aquest sentit, l'Ajuntament vol deixar clar que «no guanyem res amb aquests 2.126 euros, ja que serveixen per cobrir les despeses de gestió que comporta cadascuna de les fiances per al consistori».

Les devolucions

Moltes persones s'han qüestionat quan se'ls retornaran les fiances que van realitzar per tal d'assegurar-se la seva participació en algun dels actes de Santa Tecla. En aquest sentit, tal com asseguren des de l'Ajuntament, «les devolucions de les fiances ja es van començar a fer la setmana passada». Concretament, va ser dimecres quan es van començar a retornar aquests dos euros, que van servir per tenir un control de la gent que accedia als actes festius i, de passada, que aquests tinguessin un compromís per fer-hi acte de presència.

Les primeres devolucions a fer-se han estat les de la Tanda de Lluïment del Seguici, que no es va poder dur a terme a causa de la pluja. Va ser el dia 23 de setembre a les onze del matí, quan els nervis es van apoderar dels tarragonins que estaven preparats per les festes, els quals, però, van acabar gaudint-ne, ja que l'aigua va ser escassa i poc duradora. L'Ajuntament, però, diu que «durant els quinze dies posteriors a l'inici de les devolucions es realitzaran totes les previstes».

Per altra banda, les mateixes fonts del consistori expliquen que els esdeveniments en els quals hi va haver una major concentració de no assistència tot i haver reservat l'entrada van ser l'Entrada de Músics, el Pregó i els passis de Dames i Vells. Ara bé, cal recordar que l'Entrada de Músics va estar acompanyada de la pluja i que, per tant, aquest podria ser un dels motius pels quals no hi va haver tant de públic com reserves es van realitzar.

Les primeres fiances que s'estan retornant són les del passi del Seguici, però, tal com ha promès l'Ajuntament, amb el pas dels dies i fins dijous de la setmana vinent, tothom veurà com li han retornat els diners que va gastar-se.

tracking