Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Tarragona estudia instal·lar espais 'agility' per a gossos

La Conselleria de Benestar Animal incorporarà una nova platja per a gossos l'estiu vinent

Imatge de l'espai per a gossos habilitat a la platja del Miracle.

L'Ajuntament de Tarragona estudia instal·lar espais 'agility' per a gossosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona estudia habilitar espais agility per a gossos i contempla com a possibles ubicacions el Parc de la Ciutat i la zona a tocar del bloc Sant Magí de Sant Pere i Sant Pau, on ja hi ha un pipican. Les agility són zones d'esbarjo per a gossos, espais convivència entre persones i mascotes, on els animals poden anar deslligats, fent un recorregut a través d'un circuit amb diferents elements i, alhora, també permet als amos de l'animal fer esport. A més, des de la Conselleria de Benestar Animal valoren «molt positivament» l'espai de convivència per a persones i gossos a la platja del Miracle habilitat aquest estiu i ja treballen per fer-ne una altra l'estiu que ve en una «platja urbana» de la ciutat. L'Ajuntament ja ha adjudicat els treballs per desmuntar l'espai per a gossos de la platja del Miracle ja que, a partir del dia 15, els gossos podran tornar a les platges de la ciutat. L'any que ve, però, es tornarà a habilitar.

La consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, va destacar la necessitat de disposar d'un espai a la platja on les mascotes poguessin jugar durant la temporada d'estiu i va valorar molt positivament la bona acollida que ha tingut i la gran quantitat d'usuaris que han gaudit de la platja per a gossos. «Ho valorem molt positivament perquè és un espai que veníem reclamant fa temps. Els 1.200 metres quadrats de platja han estat utilitzats per molts usuaris», va apuntar. A més, Vidal va celebrar el comportament cívic dels usuaris, que van mantenir la platja neta en tot moment. La consellera de Benestar Animal va confirmar que, l'any que ve, es tornarà a habilitar l'espai a la platja del Miracle i que traslladaran la mateixa experiència a una altra platja. «En lloc d'ampliar els metres quadrats disponibles a la platja del Miracle, estudiem descentralitzar-ho i, per tal que no hi hagi tanta concentració, fer-ne una altra de les mateixes dimensions en una altra platja de la ciutat», va indicar. En aquest sentit, va assenyalar que «proposarem que sigui una platja urbana, una platja natural no admet tant un espai així». Malgrat que encara s'està estudiant la ubicació, la platja de l'Arrabassada, en ser urbana, podria ser una de les candidates a acollir un nou espai per a gossos.

Campanya d'adopció

Vidal també va explicar que, des de la seva conselleria, s'està programant una campanya a les escoles que incentivarà l'adopció d'animals i la tinença responsable de mascotes, que servirà també per conscienciar sobre els perjudicis de la compra d'animals i els beneficis que comporta l'adopció.

tracking