Diari Més

Societat

Dos detinguts en un nou intent d'ocupació al barri del Pilar de Tarragona

La ràpida alerta veïnal, la intervenció de la immobiliària i la presència dels Mossos va evitar dissabte una nova entrada il·legal

Imatge de l'edifici on va tenir lloc l'intent d'ocupació, al barri del Pilar de Tarragona.

Dos detinguts en un nou intent d'ocupació al barri del Pilar de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Pilar va viure un nou intent d'ocupació dissabte, el tercer en dos mesos, que va acabar amb la detenció de dos joves de 19 anys per usurpació i ocupació d'immoble i atemptat contra agents de l'autoritat. Els individus van accedir al pis la matinada de dissabte enfilant-se per la façana. Es dona la circumstància que és el mateix edifici on la presència d'un altre pis ocupat ha ocasionat un conflicte entre veïns i ocupes, que va acabar amb una ordre d'allunyament per a un dels ocupants per amenaces. De fet, és el tercer intent d'ocupació que es produeix en aquell edifici de la Rambla del Pilar en només dos mesos. En aquest cas, la intervenció veïnal, que van avisar ràpidament als Mossos d'Esquadra i l'actuació de la immobiliària que gestiona el pis, que va poder obrir la porta en disposar de les claus, va ser cabdal per aturar l'ocupació de l'immoble. Els individus que s'havien instal·lat a l'habitatge van acabar fugint pel mateix lloc on van accedir, per la finestra, i van ser detinguts al camí dels Canonges dues hores després.

Alguns veïns, que prefereixen no donar el seu nom, expliquen que van contactar ràpidament amb els Mossos d'Esquadra i van insistir en la necessitat de fer-los fora amb celeritat, abans que transcorreguessin 48 hores o que canviessin el bombí de la porta, fet que dificultaria un futur desnonament. Segons apunten, la intervenció de la immobiliària, que disposava de la clau per accedir a l'habitatge, va ser fonamental per tal que les autoritats entressin al pis. Els dos joves van saltar aleshores per la finestra i van emprendre la fugida. Agents dels Mossos d'Esquadra van localitzar els dos individus corrents a les 17.15 hores al camí dels Canonges, a tocar de la rotonda d'accés al Campus Educatiu de Tarragona. Allà, van van ser detinguts per usurpació i ocupació d'immoble i per atemptat contra agents de l'autoritat.

L'Associació de Veïns del Pilar, en un comunicat, va denunciar el nou intent d'ocupació, van alertar que el barri «està en el punt de mira dels ocupes» i van demanar als veïns estar alerta davant possibles noves ocupacions. De fet, l'entitat veïnal va celebrar ahir al vespre una junta per abordar aquesta problemàtica en augment al barri.

«Dissabte hi va haver un altre intent d'ocupació al barri. En aquest cas, els ocupes no van aconseguir el seu objectiu», apunten, destacant que «els veïns del bloc van actuar units i quan es van adonar de l'intent d'ocupació van avisar a la policia de manera immediata». «Està clar que el barri està al punt de mira dels ocupes i que seguiran intentant-ho», van apuntar, afirmant que «les lleis són les que són i, o nosaltres som els que fem pinya i ho arreglem o ho tenim fotut», van concloure en el comunicat.

L'edifici on va tenir lloc la temptativa d'ocupació ha patit tres intents d'entrada il·legal en els darrers dos mesos, un dels quals acabar amb una ocupació de facto que va comportar algunes concentracions veïnals per denunciar la seva presència. Una d'aquestes protestes va acabar amb una forta tensió entre els ocupants del pis i els veïns del Pilar. En aquella ocasió, alguns dels residents del polèmic immoble van baixar al carrer visiblement alterats i, un d'aquests individus, va encarar-se amb els manifestants que protestaven en contra de la seva presència, arribant a amenaçar i a agredir un dels concentrats, tal com van exposar els assistents.

El Jutjat d'Instrucció 6 de Tarragona va decretar la setmana passada una ordre d'allunyament de 200 metres per a un menor d'edat, que estava present a la protesta acompanyat de la seva mare i que va ser amenaçat reiteradament per l'investigat amb un tros de vidre que acabava de trencar d'un portal davant dels assistents a la concentració. Alguns veïns, però, asseguren que no es respecta aquesta ordre d'allunyament perquè l'investigat segueix residint al pis ocupat, que es troba a menys de 200 metres respecte al menor d'edat al qual se li havia imposat l'ordre d'allunyament. La magistrada, en canvi, va desestimar la resta de sol·licituds d'ordre d'allunyament que alguns veïns del barri del Pilar van reclamar respecte a l'individu que viu en el pis ocupat del barri i que va provocar l'altercat en la concentració.

Els veïns, per aquells fets, van presentar fins a sis denúncies, per amenaces, lesions i danys i en dues d'elles incorporaven el part de lesions.

tracking