Diari Més

Tarragona millora les xifres turístiques del 2020 i arriba al 81% de les pernoctacions del 2019

Els visitants d'arreu de l'Estat guanyen pes a la ciutat i suposen el 71%

El carrer Major de Tarragona va veure durant el matí d'ahir com els turistes nacionals i estrangers hi anaven desfilant.

El turisme internacional recupera força i diu sentir-se segur a TarragonaBiel Roquet-Jalmar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha millorat aquest estiu les xifres turístiques del 2020 en un any «de recuperació» i s'ha acostat als registres del 2019, l'any abans de la pandèmia. De 15 de juny a 15 de setembre a la ciutat s'han registrat 524.796 pernoctacions, amb un creixement del 27% en càmpings i un 122% en hotels respecte l'any passat, i suposa quedar-se a un 81% de les de fa dos estius. La covid també ha provocat que hi hagi hagut un increment del turisme de proximitat. Tot i que a la ciutat els visitants d'arreu de l'Estat ja eren majoria, la diferència s'ha eixamplat i han arribat a ser el 71%. El segon mercat més important és el francès, amb un 10% dels turistes. Als càmpings, el mercat estatal ha representat el 86% dels clients.
En el cas dels càmpings, el nombre d'arribades fins i tot ha superat lleugerament les del 2019. En concret, aleshores n'hi va haver 96.501, mentre que enguany han estat 96.902. Tot i això, l'estada mitjana ha baixat en 1,2 nits durant els dos darrers anys i això ha fet que s'hagin produït menys pernoctacions (de 5,2 a 4). En canvi, als hotels les estades s'han mantingut pràcticament estables en 2,1 nits.

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha apuntat que no busquen un turisme de temporada sinó «de tot l'any»i ha posat de manifest els «canvis de tendència»que ha provocat la pandèmia, especialment pel que fa a la potenciació dels mercats de proximitat. «Volem un turisme que convisqui amb la ciutat, sostenible, amb activitats culturals, patrimoni i gastronomia», ha manifestat. A més ha explicat que un dels objectius serà captar visitants de Madrid i el seu entorn, aprofitant la connexió amb el tren d'alta velocitat.

Per la seva banda, la gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Joana Conesa, ha avançat que treballen en crear nous productes basats en experiències amb la voluntat de desestacionalitzar els visitants. També ha destacat les 92 produccions audiovisuals i fotogràfiques que s'han fet a la ciutat durant aquest any de la mà de la Tarragona Film Office. A més, ha indicat que aquest setembre han començat a tornar a arrencar els congressos, alguns dels quals es fan en format híbrid.

tracking