Diari Més

El Cor Xera obre la porta a noves veus

La formació coral tarragonina vol afrontar el repte de cantar musicals

Els cantaires que conformen el Cor Xera.

El Cor Xera obre la porta a noves veusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cor Xera va néixer el setembre de 2008 emmarcat en el projecte de les Aules de Música als Barris, de l'Escola Municipal de Música de Tarragona. Als inicis va ser dirigit per Mercè Pérez, i des del 2017 n'és director David Molina. És un cor mixt que consta d'uns vint-i-cinc cantaires de totes les edats, des dels vint anys fins als setanta, i que busca noves incorporacions.

Així ho explica Maite Curto, la seva presidenta: «Volem fer una crida a totes les persones de setze anys en endavant. No cal saber llegir partitures, només que els agradi molt cantar». La formació coral fa aquesta crida per tal d'afrontar un projecte: cantar musicals. Des de la seva fundació, el Cor Xera ha ofert un repertori ben divers, des de cançons tradicionals del país i d'arreu del món, música sacra, espirituals negres o cançons d'autor. Ha actuat en múltiples escenaris, amb representacions tan significatives com la sarsuela Luisa Fernanda, l'òpera Orfeu i Eurídice, l'oratori rock Eversmiling Liberty o Elementum. A més, també ha cantat en espais de la ciutat de Tarragona, com el Mercat, o en el marc de les actuacions organtizades per la Via T. Fora de la ciutat han realitzat diverses actuacions, fins i tot més enllà del territori català.

En aquest sentit, Maite Curto subratlla que es tracta d'una formació que també promou força les relacions socials, de manera que, a més de ser una activitat musical, cantar al cor és també una forma d'esbarjo i convivència.

Al Cor Xera busquen cantaires de totes les edats, ja siguin homes o dones, encara que la presidenta admet que els aniria molt bé incorporar tenors i baixos: «Ens falten homes, com passa a tots els cors, però també busquem dones, sopranos, contralts o que, simplement, vulguin cantar amb nosaltres».

El Cor Xera assaja un cop a la setmana, tots els divendres de 21 a 22.30 h., a la Casa d'Aragó de Tarragona. La pandèmia ha fet que alguns membres hagin passat un temps una mica distanciats de la formació, però compten que, amb el temps, podran recuperar la normalitat. Per contactar amb ells es pot fer per telèfon (616 972 146-Maite; 600 887 980-Alèxia) o a través de les xarxes socials (Instagram @corxeratarragona; Twitter @cor_xera; Facebook Cor Xera Tarragona).

Llibrets dels cantaires amb el logotip del cor.

El Cor Xera obre la porta a noves veusCedida

tracking