Diari Més

Ciutat

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Gent Gran

S'ha fet la lectura d'un manifest a la Plaça de la Font

Imatge de la introducció de l'acte.

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Gent GranCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha celebrat avui, 1 d'octubre, el Dia Internacional de la Gent Gran amb la lectura del manifest conjuntamb els professionals, institucions i entitats que formem part de la Xarxa Local per la Gent Gran. La lectura del manifest s'ha realitzat a la plaça de la Font, davant de l'Ajuntament, i ha anat a càrrec de Cèlia Pérez, veïna de Tarragona de 83 anys. L'acte l'ha presidit l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat també ambla participació de la consellera de Gent Gran, María José López,així comde diversos representants de les entitats que conformen la XarxaLocal per la Gent Gran.

Laconsellera deGent Grande l'Ajuntament de Tarragona, Maria José López, ha introduït l'acte d'avui agrainta la gent gran de la ciutat «el seu gran esforç, la seva paciència i sobretot la seva perseverança i lluita que han mantingut durant aquest any difícil i també al llarg de la seva vida». López ha recordat «la importància de la reobertura recent de totes les llars de jubilats per intentar recuperar tota l'activitatd'aquest col·lectiu».

Finalment, l'alcalde, Pau Ricomà, ha tancat l'acte agraint al col·lectiu de la gent gran i a totes les persones i entitats que treballen amb ells «la seva gran tasca a la ciutat»i ha destacat que «cal transformar la mirada i la relació que tenim amb la vellasa. Necessitem una societat fortament interrelacionada».

El Dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat l'1 d'octubreper l'Assemblea General de Nacions Unidesper a retre homenatge i donar visibilitat internacional a les persones grans, a més de posar en relleu els reptes socials i polítics d'una societat caracteritzada en les últimes dècades per la seva creixent diversitat i longevitat.

Per segon any consecutiu, aquest acte commemoratiu ha estat organitzat de manera coordinada amb la Xarxa Local per a laGentGran. La Xarxa, que va néixer just ara fa 1 any, està impulsada per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Càritas Diocesana de Tarragona, L'Institut Català de la Salut, els Amics de laGentGran, Voluntaris de La Caixa, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Creu Roja, Muralles Salut, Alzheimer Tarragona, Tarraco Salut i la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla.

tracking