Diari Més

Moviment veïnal

L'Associació de Veïns de Bonavista i la de la Granja marxen de la FAVT

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona lamenta que la decisió és «perjudicial pels veïns»

El president de la FAVT, Alfonso López.

L'Associació de Veïns de Bonavista i la de la Granja marxen de la FAVTCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de Bonavista i l'Associació de Veïns de La Granja han abandonat la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) per discrepàncies amb la federació de les entitats veïnals. L'associació veïnal del barri de Bonavista va aprovar aquesta decisió en una junta de l'entitat celebrada fa unes setmanes, després d'abordar el que van considerar una manca d'implicació de la FAVT en determinades lluites veïnals així com el fet que no es compti amb l'associació per dur a terme reunions, entre altres motius.

La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va lamentar que, des de la FAVT no se'ls invita a les reunions que periòdicament mantenen amb representants de l'Ajuntament o altres adminstracions, que no informen amb antelació d'aquestes i tampoc comuniquen després el contingut de les trobades. «Es reuneixen amb els consellers i sempre ho fan els mateixos, ni ens avisen. I si fan una reunió per abordar temes de seguretat o de sanitat o del que sigui, a la meva associació li interessa estar allí, és la meva obligació estar allí i explicar el que està passant al barri, és molt important que aquests temes es defensin», va apuntar Gutiérrez. «No ens informen, s'ho fan tot ells, ni tan sols envien un correu explicant com ha anat la reunió», va criticar, denunciant que «ens eliminen d'aquestes reunions». Gutiérrez també ha criticat al paper de la FAVT respecte a les concentracions que, setmanalment, reclamen una millor atenció al CAP Bonavista. «Estem fent concentracions cada setmana des de maig per reclamar una millor atenció al CAP, n'haurem fet més de 60, i només han vingut en quatre ocasions i en una per dir-nos que no en fessim més, que ja ho solucionarien ells».

La presidenta de l'entitat veïnal també va criticar el paper de la FAVT per la manca de al suport als veïns de Bonavista afectats per l'explosió d'Iqoxe, i ho va contraposar amb la feina feta per la seva associació. «Aquí hi va haver 162 veïns afectats, amb finestres trencades i vidres trencats en ple hivern. Des de l'associació de veïns vam treballar amb tots els afectats. Ells no es van posar a treballar fins el mes de setembre», va lamentar.

El president, de l'AVV La Granja, Francisco Rosillo, va considerar que la FAVT «ha estat incompetent per solucionar els problemes del barri» i va criticar que «han preferit persones dins de la junta que a una entitat com la nostra, que té més de 500 socis». «No ens hem sentit suficientment representats», va dir Rosillo.

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), en un comunicat, va manifestar que lamentaven la decisió presa per l'AVV de Bonavista i l'AVV de La Granja i la van considerar «perjudicial pels veïns i veïnes d'aquests barris». «La FAVT sempre ha cregut que és compatible el treball que fa cada entitat veïnal per defensar el seu barri amb el treball que fa la Federació en aquells temes comuns que afecten al conjunt de la ciutadania de Tarragona», van apuntar. «Per això, la FAVT està estructurada en comissions temàtiques que representen totes les associacions veïnals i que s'encarreguen de treballar i defensar els interessos dels ciutadans», van explicar. «La FAVT seguirà al costat dels veins i veïnes de Bonavista i la Granja quan faci falta i seguirà treballant per tots els barris de forma altruista, independent i equidistant», van dir.

tracking