Diari Més

Cultura

L'Arxiu del Port de Tarragona estrena una nova activitat teatralitzada

Ho farà amb la figura de l'enginyer Saturnino Bellido, un personatge de gran importància pel Port

L'activitat tindrà com a protagonista Saturnino Bellido.

L'Arxiu del Port de Tarragona estrena una nova activitat teatralitzadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del Dia Marítim Mundial, que aquest any 2021 se celebra dijous 30 de setembre, l'Arxiu del Port estrenarà el primer cap de setmana d'octubre una nova activitat teatralitzada amb la figura de l'enginyer Saturnino Bellido, un personatge de gran importància per al Port.

Projectant el port amb l'enginyer Bellido pretén acostar al públic la valuosa aportació que aquest enginyer portuari del segle XIX va fer a Tarragona amb obres que van configurar el port actual, com el Moll de Costa.

Bellido nascut a Ablitas (Navarra) el 1840, va ser director de les obres del Port de Tarragona entre 1881 i 1889 on va projectar obres tan importants com el Moll de Costa i el Paral·lel al de Costa (actual Moll de Lleida) o les del dic de l'Oest per a la desviació del riu Francolí.

El públic assistent serà convidat a fer un viatge al segle XIX, època de Bellido, les obres que va dirigir, l'enfrontament que va tenir amb les companyies ferroviàries i també coneixerà la seva faceta de cronista i d'acèrrim defensor de l'abolició del presidi, els presos del qual durant gairebé un segle van treballar en les obres portuàries.

L'activitat té una durada aproximada d'una hora, és gratuïta, amb aforament limitat i es desenvolupa en espais exteriors com la plaça dels Carros (davant l'edifici de l'Arxiu), pedrera i Moll de Costa.

Tindrà lloc dissabte 2 d'octubre a les 18 h de la tarda i diumenge 3 d'octubre a les 12 del migdia. Per a reservar és imprescindible enviar un correu a arxiu@porttarragona.cat.

Amb aquesta nova activitat teatralitzada, que anirà a càrrec d'Auriga Serveis Culturals, ja seran tres els personatges que ajudin a difondre la història portuària i de l'Arxiu a la ciutadania: el capità Apodaca, la senyora Castellarnau i l'enginyer Bellido.

tracking