Diari Més

Ciutat

L'Ajuntament de Tarragona adjudica el control de coloms amb pinso anticonceptiu

El projecte suposa un pas endavant en la lluita contra la brutícia i insalubritat que generen

Imatge d'uns coloms a la ciutat de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona adjudica el control de coloms amb pinso anticonceptiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un nou pas en el seu combat contra la brutícia i insalubritat que els excrements dels coloms generen arreu de la ciutat amb l'adjudicació, dimarts passat, del servei de control de coloms mitjançant de pinso anticonceptiu.

El consistori tarragoní ha adjudicat a l'empresa Adda Opps, SL el projecte, després que aquest s'aturés el passat desembre de 2020 pel recurs en l'adjudicació per part d'una de les empreses que es van presentar al concurs públic, Zooethics Ethical Animal Projects SL. El projecte, ja adjudicat, contempla la instal·lació, el manteniment i el control amb mecanismes dispensadors de pinso anticonceptiu en dues zones del centre de la ciutat. Prèviament, l'empresa adjudicatària haurà de realitzar un estudi de treball de camp per determinar la dinàmica de les poblacions de coloms existents en les dues zones on es realitzarà el tractament, que es determinaran properament. L'empresa també haurà de vetllar pel correcte funcionament dels dispensadors, reposar-los si són malmesos, fer-se càrrec de les despeses del pinso i garantir que els coloms disposaran d'aquest aliment anticonceptiu cada dia.

El tractament de coloms amb mètodes anticonceptius estava inclòs dins un contracte de 356.332 euros juntament amb tres lots més: control sanitari de coloms –captura, selecció sanitària, sacrifici o alliberament, i seguiment–, control i foragitat d'estornells –alarmes– i desratització, desinsectació i desinfecció ambiental –control de les plagues–.

L'Ajuntament de Tarragona, la Secció de Dret Animal de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona (ICAT) i del Consell de l'Advocacia Catalana (CICAC) van consensuar el passat mes de març la posada en marxa del projecte pilot basat en el pinso anticonceptiu en les polítiques de gestió de la població de coloms a la ciutat. El conseller de Neteja de Tarragona, Jordi Fortuny, va xifrar aleshores en 370.000 euros anuals la despesa que l'Ajuntament té per la neteja dels carrers amb aigua a pressió, que principalment està destinada a netejar els excrements de coloms i va destacar l'estalvi que una mesura així podria suposar per les arques municipals. El conseller va afirmar aleshores que aquesta podia ser una bona solució ètica i eficient.

tracking