Diari Més

Societat

Preocupació per la presència de toxicòmans en una antiga fàbrica de Tarragona

L'associació de veïns demana actuar perquè «aquestes persones han de ser tractades»

Imatge de l'antiga fàbrica Cepa, a tocar de la N-340.

Preocupació per la presència de toxicòmans en una antiga fàbrica de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència continuada d'alguns toxicomans a l'antiga fàbrica Cepa, ubicada a una nau abandonada de la carretera N-340, a tocar del barri del Pilar, ha provocat les queixes dels veïns, que veuen amb inquietud l'augment d'aquests consumidors. Alguns residents del barri del Pilar han denunciat que el barri s'ha convertit en una zona de pas per alguns toxicomans, que el travessen per arribar fins a l'antiga fàbrica. Fa un mes, van aparèixer dues xeringues en un parc del barri i els residents perceben un increment d'aquests toxicòmans.

El president de l'Associació de Veïns del Pilar, Alex Ayuso, va apuntar que «en els darrers dos anys hem percebut un augment d'aquestes persones» i ha reclamat a les administracions que actuïn, ja que «aquestes persones han de ser tractades». «Això és un problema per a la seva salut, però als veïns també ens afecta», va dir. Ayuso va recordar que han trobat xeringues en un parell d'ocasions recentment al barri i ha demanat a les administracions actuar contra les persones que venen aquestes substàncies. «S'ha de donar alternativa a aquestes persones, però hi ha preocupació entre els veïns, que en alguna ocasió s'han escandalitzat», va dir.

La Creu Roja té coneixement d'aquest punt i, des de la Unitat Mòbil de Salut, assisteixen a aquestes persones a la carretera N-340. Aquesta unitat proporciona als drogodependents consumidors per via parenteral la possibilitat d'un consum higiènic i controlat, facilitant-los el material i recollint-lo posteriorment per a ser destruït. L'objectiu principal és prevenir les infeccions de malalties associades als hàbits de consum injectat entre els usuaris de drogues. «Proporcionem qualsevol necessitat o ajuda que ells verbalitzin», apunta un dels tècnics de la Unitat Mòbil de Salut, que també duen a terme tasques de sensibilització i conscienciació als consumidors sobre conductes higièniques. Des de la Creu Roja apunten que estan en contacte permanent amb les administracions per tal d'evitar que no hi hagi cap perjudici pels veïns. La Guàrdia Urbana té constància de la presència de dos toxicòmans a l'antiga fàbrica Cepa i apunten que fa anys que hi són i que no accepten mediacions ni ajudes.

tracking