Diari Més

Municipal

Tarragona és la segona capital espanyola amb l'IBI més car

Per un import cadastral de 80.000 euros un tarragoní ha de pagar 762 euros quan a Donostia en paguen 147

Imatge d'uns patinets elèctrics al centre de la ciutat de Tarragona, que ha experimentat un augment d'aquests vehicles.

Més de 2.700 vehicles sancionats a Tarragona per excés de velocitat el darrer anyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la segona dins el rànquing de les 52 capitals de província amb l'Impost de Béns Immobles (IBI) més car de tot l'Estat.Segons un estudi fet públic aquest dimarts per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), per un immoble amb un valor cadastral de 80.000 euros un resident a Tarragona, paga aquest any 762 euros, la qual cosa suposa 615 més que a Sant Sebastià, la ciutat amb la taxa més barata, de 147 euros i un tipus impositiu del 0,191%.

La capital més cara també és catalana i és un 'honor' que s'emporta la ciutat de Lleida que, amb un tipus impositiu del0,967%, fa que un resident hagi de pagar, pel mateix valor cadastral de 80.000 euros, 774 euros aquest any.

El podi de les capitals espanyoles més cares el completa una altra ciutat catalana, Girona, en aquest cas amb 746 euros de cost per a cada resident i pel mateix valor.

La capital catalana, Barcelona, en aquest cas, se situa a força distància, amb un import d'IBI de 528 euros, en 19a posició, per darrera de Lugo, que té un cost pels residents de 536 euros.

A l'altra punta del rànquing, després de Donostia la resta de capitals més barates són la resta de les del País Basc, Bilbao amb 153 euros i Vitòria amb 258 euros. I, efectivament, els comptes forals potser tenen alguna cosa a veure perquè la següent més econòmica és Pamplona, amb 314 euros.

Rànquing elaborat per l'OCU

tracking