Diari Més

Comerç

El Bulevard Bus de Tarragona estudia reconvertir els locals comercials en trasters

Els impostos, les despeses de comunitat i la poca demanda de locals comercials fan poc viable mantenir el lloguer com a oficines

Imatge d'alguns locals tancats al recinte comercial del Bulevard Bus, al carrer Higini Anglès.

El Bulevard Bus de Tarragona estudia reconvertir els locals comercials en trastersGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bulevard Bus estudia dur a terme una reconversió que podria acabar amb el vessant comercial del recinte. El centre, que des de fa anys arrossega una baixa ocupació per la poca demanda de locals comercials, les despeses de comunitat i els tributs exagerats que han d'assumir els propietaris, es planteja passar a llogar els actuals locals comercials com a trasters. Alguns propietaris, malgrat que no els hi agrada aquesta opció, es veuen abocats al lloguer de trasters a llarg termini per tal d'obtenir una rendibilitat que ara no tenen amb l'arrendament com a locals comercials.

Els tributs municipals i les despeses de comunitat que han d'afrontar els propietaris no els deixen marge suficient i, actualment, l'ocupació de l'espai ronda només el 30% entre els 41 locals dels quals disposa el centre.

El president de l'Associació de propietaris de locals del Bulevard, Xavier Farré, lamenta que s'han vist abocats a aquesta situació tot i que «no ens agrada a ningú». Farré considera que la via de reconvertir els locals comercials en trasters els hi donarà més marge de benefici que l'arrendament dels locals, ja que hi ha més demanda de trasters que de locals comercials i podran aprofitar l'espai per treure més rèdit. De fet, ja han mantingut converses amb la immobiliària Tecnocasa per tal que s'encarregui de gestionar alguns locals i oferir aquesta possibilitat. Així, els propietaris dels establiments del Bulevard que ho desitgin, podran adherir-se a aquesta possibilitat i passar a llogar els seus locals com a trasters. «Amb aquesta via, els arrendaments són factibles i, en tots els casos, són superiors als que es puguin obtenir amb locals comercials», exposa Farré. «Jo preferiria llogar-ho com a local comercial, però no hi ha demanda», va lamentar. En la propera junta ordinària que tindrà lloc aquest mes d'octubre s'informarà els propietaris d'aquesta possibilitat. Xavier Farré també va avançar que, en els propers dies, tenen previst reunir-se amb responsables de l'Ajuntament, per abordar la situació del futur del Bulevard Bus.

L'intent de reconversió i dinamització que el Bulevard Bus de Tarragona va endegar l'any 2017 no va donar els seus fruits. Les mesures encaminades a revitalitzar el recinte comercial, oferint oficines a preus molt econòmics per tal de dinamitzar l'espai, van quedar en paper mullat per culpa per les despeses que han d'afrontar els propietaris del centre. Les despeses de comunitat que han de pagar els propietaris dels locals, que també es fan càrrec de les despeses de tot l'edifici, així com els tributs municipals que han d'afrontar, fa pràcticament inviable obtenir qualsevol mena de rèdit del lloguer de locals comercials. Ara, el Bulevard Bus explora la possibilitat del lloguer de trasters per a tirar endavant. El recinte, que es va inaugurar l'any 1987, va esdevenir un referent comercial a la ciutat fins a finals dels anys noranta. El centre comercial del carrer d'Higini Anglès, però, va experimentar un progressiu i significatiu declivi en l'activitat comercial. L'obertura del Parc Central, el centre comercial Les Gavarres i l'arribada d'El Corte Inglés a la ciutat van provocar que, el que un dia va ser un espai comercial de moda, segueixi respirant aires de decadència.

tracking