Diari Més

Tecnologia

Tarragona crea un producte digital amb mapes que explicaran rutes i localitzacions de la ciutat

Es tracta de 'Mapes Vius', que s'enceta amb l'story map d'espais verds de Tarragona Vila Florida

Imatge d'arxiu del parc infantil al passeig de Sangt Antoni.

El PP de Tarragona considera que l'Ajuntament té els parc infantils «abandonats»Google

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La web de l'Ajuntament de Tarragona estrena un nou entorn de mapes temàtics que explicaran rutes i localitzacions tarragonines fent un ús preponderant de la imatge i la interactivitat.

Després que Tarragona hagi rebut, fa pocs dies, la distinció de tres flors d'honor dins de la xarxa de Viles Florides, l'Ajuntament continua amb la seva voluntat de difondre el patrimoni natural de la ciutat i els recursos de què la ciutadania disposa en el dia a dia. Per aquesta raó, posa en marxa una nova iniciativa en l'àmbit digital que contribueix a fer-los encara més atractius. Es tracta de la publicació d'unstorymapdedicat als Espais Verds de Tarragona, que presenta tota la informació sobre zones verdes urbanes i espais d'interès natural del terme. L'storymapespotconsultar a la pàgina mapes.tarragona.cat, i presenta continguts de localització física d'una manera visual i narrativa, potenciant la interactivitat de la persona usuària i donant un fil explicatiu als mapes.

Així, entre altres seccions, aquest espai dedicat a espais verds de Tarragona permet, d'una banda, que la persona usuària faci clic en cadascun dels parcs urbans i zones verdes puntejats al plànol, per descobrir-hi imatges, descripció i enllaços, alhora que les indicacions de com arribar-hi; i, d'una altra banda, mostra el recorregut del Tomb de l'Anella Verda, una gran excursió que uneix a peu els dos rius que desemboquen a Tarragona i que passa sota aqüeductes romans, masos medievals, cúpules modernistes, torres de defensa, pedreres romanes, hortes, desembocadures, castells, cales i restes de barraques de carrabiners.

L'storymapd'Espais Verds de Tarragona no esconcep, però, com unainiciativaaïllada, sinó com l'inici d'un nou producte digital municipal. Mapes Vius, que és com se l'ha batejat, s'integra dins delGeoportalde l'Ajuntament (mapes.tarragona.cat), el servei que permet explorar dades i aplicacions basades en mapes i panells de la ciutat, i es convertirà en un entorn de plànols temàtics que aniran explicant rutes i localitzacions tarragonines fent aquest ús preponderant de la imatge i la interactivitat. Està previst que,properament, s'hi publiqui un altrestorymap, elaborat per L'Arxiu, que estarà dedicat a les defenses del litoral de Tarragona.

tracking