Diari Més

Incivisme

La Part Alta denuncia l'aparició de pintades després de Santa Tecla

L'Associació de Veïns la Catedral relaciona aquests actes incívics amb els botellots recents

Algunes de les pintades que han aparegut recentment al carrer Cavallers i al carrer Comte de la Part Alta.

La Part Alta denuncia l'aparició de pintades després de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Santa Tecla van deixar una imatge negativa a la ciutat amb els macrobotellots que es van organitzar per diferents punts, com ara el passeig de Sant Antoni, a la Part Alta. Algunes associacions de veïns de la zona han denunciat recentment l'aparició de noves pintades a les parets, portes i vidres de diferents carrers de la Part Alta de Tarragona, uns fets que relacionen amb alguns dels botellots i les festes.

«Aquestes pintades han sortit totes a partir dels botellots de les festes de Santa Tecla», assegura el president de l'Associació de Veïns la Catedral, Jordi Ferré, qui critica que «la ciutat s'està enfonsant, ni l'Ajuntament ni l'oposició no estan fent res i les associacions que tenim per aquí a dalt són floreros, no poden anar contra els qui donen les subvencions». Ferré també denuncia que «les pintades no es netegen», i explica que «fa uns mesos el regidor Jordi Fortuny va venir a passejar per la Part Alta i va poder comprovar com ja hi havia algunes pintades i bancs trencats i, tot allò que hi havia en el moment de la seva visita, encara continua a dia d'avui».

Una altra de les associacions de la zona, l'AV Ara Part Alta, a través del seu president, Quim Castellví, diu que «sempre hi ha hagut pintades» a la Part Alta i que «cal diferenciar entre les bretolades i les que estan ben fetes», i en aquest cas, es tracta de «bretolades». En aquesta línia, el president de l'AV la Catedral etziba que «això no és art, han pintat fins i tot els vidres d'una casa abandonada entre la plaça de la Font i el Cos del Bou», i es pregunta «si això no ho veu ningú». «Nosaltres no culpem la Guàrdia Urbana, culpem l'Ajuntament i l'alcalde que són els qui haurien de fer alguna cosa», diu Ferré, qui afegeix que «hi ha molt de menfotisme per part dels que governen aquesta ciutat, no es preocupen del que està passant», a la vegada que «també hi ha incivisme». Pràcticament tots els carrers de la Part Alta es troben afectats per aquestes pintades, encara que on més evident es fa és als carrers Cavallers, Comte, Major, la Nau i a les places de Dames i Vells, dels Natzarens i del Pallol, segons detalla el president de l'AV la Catedral.

Ferré també assenyala que «com a entitat no anirem a parlar amb l'Ajuntament, perquè sempre que hi hem anat ens han dit que sí a tot, però mai han fet res», mentre que Castellví recorda que «fa anys que vam parlar amb el consistori per tal de fer projectes amb el col·lectiu de grafiters que són molt bons perquè, en alguns punts, pintin murals bonics, però mai s'ha acabat de tirar endavant», i justifica que «sí que es nota que quan un mural està ben pintat, el col·lectiu el respecta i no fa més pintades allà».

Algunes de les pintades que han aparegut recentment al carrer Cavallers i al carrer Comte de la Part Alta.

La Part Alta denuncia l'aparició de pintades després de Santa TeclaGerard Martí

tracking