Diari Més

Societat

Ematsa instal·la una font refrigerada al passeig de les Palmeres

La font té tres aixetes, una permet beure directament, l'altre està pensada per omplir recipients i la tercera és perquè els animals també puguin beure

Imatge de la font.

Ematsa instal·la una font refrigerada al passeig de les PalmeresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passeig de les Palmeres és el segon punt de la ciutat que compta amb una font refrigerada instal·lada per l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona. Aquesta nova font s'afegeix a la primera ubicada a la Rambla Nova. El president d'Ematsa, Jordi Fortuny, ha explicat que «després de la bona acollida de la font que vam instal·lar al juliol, hem apostat per col·locar-ne una de nova en un punt de la ciutat que és lloc de pas de la ciutadania tarragonina i també del turisme» i ha afegit «aquesta iniciativa forma part del compromís de la companyia per garantir l'accés universal a l'aigua, una de les qüestions que no podem defugir».

La font té tres aixetes, una permet beure directament, l'altre està pensada per omplir recipients i la tercera és a la part baixa perquè els animals també puguin beure. El sortidor compta amb una pintura antivandàlica i, a més de la connexió a la xarxa d'aigua, disposa de subministrament elèctric per mantenir l'aigua refrigerada a uns 15º. Fortuny ha fet una crida a la responsabilitat i a la cura de l'espai públic, ja que ha explicat «la primera font ha patit actes incívics com pintades i el trencament de l'aixeta destinada als animals».

Aquesta nova font s'afegeix a les 33 fonts que es troben a la via pública repartides per tot el municipi i que Ematsa s'encarrega de garantir-ne el correcte funcionament. A més, el Laboratori de la companyia d'aigües realitza el control de la qualitat sanitària de l'aigua, una informació que es troba disponible al Portal de Dades Obertes de l'Ajuntament de Tarragona.

tracking