Diari Més

Societat

La Móra-Tamarit demanarà formalment les seves dades econòmiques

L'AVV aprova entrar a registre la petició, que servirà per decidir si es constituixen en EMD

Imatge d'arxiu d'un edifici amb apartaments situat a la urbanització de Llevant la Móra-Tamarit de Tarragona.

La Móra-Tamarit demanarà formalment les seves dades econòmiquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de La Móra-Tamarit va acordar ahir entrar a registre una carta reclamant a l'Ajuntament que faciliti les dades econòmiques de la urbanització per tal de prendre una decisió sobre si tiren endavant el procés per constituir-se en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) o no. La petició es produeix després de mesos esperant que el consistori els hi faciliti aquestes dades econòmiques sense haver obtingut resposta.

En una assemblea celebrada aquest diumenge, els veïns van aprovar sol·licitar al consistori les dades econòmiques d'acord amb el decret 244/2007 de 6 de novembre pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya i prendre així una decisió al respecte.

El president de l'Associació de Veïns de La Móra-Tamarit, Francesc Garcia, va explicar que han optat per demanar les dades formalment després que no hagin rebut cap mena d'informació sobre les xifres econòmiques de la Móra-Tamarit malgrat haver-ho demanat en diverses ocasions. «Amb les dades econòmiques, tindrem una memòria econòmica i sabrem si podem continuar o quina decisió prendre», va explicar el representant veïnal, que va criticar l'endarreriment intencionat en facilitar aquestes dades. «Volen endarrerir-ho i deixar passar el temps», va denunciar el president de l'Associació de Veïns de la Móra-Tamarit, apuntant que l'equip de govern «ja porta dos anys i mig governant». Garcia també va assenyalar que municipis com la Riera de Gaià, amb només 400 habitants, disposa de molts més serveis que la seva urbanització, que en té 4.000. Des de l'entitat veïnal preveuen explorar totes les vies per tal de solucionar una de les principals reclamacions de la urbanització, la manca de serveis que hi ha a la urbanització i veuen la constitució d'una EMD com una de les possibles opcions per solucionar-ho.

El representant veïnal ja va apuntar el passat mes d'agost que, davant la «inacció» de l'Ajuntament amb algunes de les problemàtiques de la urbanització, l'associació es reuniria el mes de setembre per decidir si tiren endavant la proposta d'esdevenir EMD o ho deixaven córrer. Francesc Garcia va afirmar que van percebre que hi havia un desinterès per part dels grups municipals del plenari de Tarragona respecte a la constitució d'una EMD al barri.

tracking