Diari Més

Arriba al Port de Tarragona el primer creuer turístic després d'un any i mig d'inactivitat

L'autoritat portuària preveu rebre 40.000 creueristes en 30 escales l'any vinent

Pla obert dels primers creueristes que baixen del vaixell Bolette de la companyia Fred Olsen Cruise Line.

Arriba al Port de Tarragona el primer creuer turístic després d'un any i mig d'inactivitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El port de Tarragona ha rebut aquest dilluns al matí el primer creuer després d'un any i mig d'inactivitat. El Bolette, de la companyia Fred Olsen Cruise Line, ha atracat al dic de Llevant amb 481 passatgers a bord. L'embarcació prové de Cadis i aquest dilluns a la nit seguirà la seva ruta en destinació cap a Castelló. Tot i que les previsions inicials d'enguany preveien tancar «en blanc» l'operativa de creuers, l'autoritat portuària està fent gestions per acollir cinc escales més a l'octubre i un altra al novembre. De cara al 2022, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha apuntat que la previsió és la de rebre 40.000 passatgers en 30 escales, amb l'objectiu d'impulsar la «recuperació progressiva» del sector.

Des del 5 de març de 2020, cap creuer havia atracat a la infraestructura tarragonina. El Bolette, tot i tenir una capacitat per a 1.338 passatgers, per les restriccions sanitàries només n'ha pogut portar 481 a bord, majoritàriament anglesos. Entre les propostes turístiques, els viatgers han pogut participar en alguna de les tres excursions dirigides a la demarcació que s'han plantejat per aquest dilluns o bé visitar la ciutat pel seu compte, utilitzant la línia d'autobús que connecta el port amb el centre de la ciutat cada hora. A la nit està previst que l'embarcació continuï la seva ruta cap al sud, després de ser acomiadat per una comitiva dels Diables del Serrallo Voramar, que farà una encesa al dic de Llevant.

Aquest és el punt de partida d'una «arrencada progressiva» en què l'autoritat portuària espera tancar un any «complicat» i millorar resultats de cara al 2022, quan es preveu que l'activitat turística recuperi certa normalitat. Tot i les previsions de 40.000 passatgers, de moment el Port no fa previsions de l'impacte econòmic que poden suposar aquestes visites a la zona. Per Cruset, cada creuer que arribi en el que queda d'any «és una petita victòria». Les negociacions per l'arribada de nous vaixells segueixen obertes i en cas de tancar-se, podrien estrenar el Moll de Balears a partir de finals d'octubre.

Les obres d'aquest espai permetran augmentar la línia d'atracada, acollir creuers més grans i oferir una operativa més còmode i àgil tant per a les companyies com per als turistes. A més, el nou espai planteja un sistema per reduir es emissions de CO2, ja que permetria que les embarcacions no cremessin combustibles fòssils durant la seva estada al Port. En total, la inversió per aquests treballs s'eleva als 30 milions d'euros. Les obres, iniciades al maig de 2020, s'han accelerat durant els darrers mesos coincidint amb la inactivitat portuària. Pel que fa a la licitació de la terminal, de dotze anys de durada, s'estan acabant d'ultimar els detalls del document i entre altres qüestions, el contracte inclou la condició que el concessionari es comprometi a la construcció d'un edifici on rebre els visitants.

«Tarragona manté el seu interès turístic»

Segons Cruset, en els últims divuit mesos l'autoritat portuària ha treballat «intensament» per evitar fer passos enrere en aquesta línia de negoci i s'ha centrat en la represa de l'activitat mitjançant «solucions enginyoses». Malgrat no poder rebre creuers durant aquest temps, el Port ha seguit apostant per convertir la demarcació en una proposta turística i s'han reforçat les campanyes comercials. En aquest sentit, el president del Port ha assegurat que «l'interès dels visitants per Tarragona es manté» tot i que el mercat hagi canviat a causa de la pandèmia.

tracking