Diari Més

Tarragona reviu les tradicions en la jornada més emotiva de les festes

La Catedral de Tarragona va ser l'escenari de l'Ofici de Santa Tecla i centenars de tarragonins van anar a visitar la relíquia del braç de la patrona

La relíquia.

Tarragona reviu les tradicions en la jornada més emotiva de les festesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha celebrat la Diada de Santa Tecla amb una sèrie d'actes que, malgrat la pandèmia i la pluja matinal, han fetreivindicar les tradicions de la ciutat i reviure les emocions dels tarragonins.

Els més matinadors han desafiatla pluja per anar a l'Ofici de Santa Tecla, que ha començat a la Catedral amb el trasllat processional del braç de Santa Tecla, des de la seva capella, fins a l'altar major. Seguidament, s'ha oficiatla missa pontifical, presidida per l'arquebisbe Joan Planellas, amb la presència de les parròquies i representants de l'Ajuntament.

La pluja ha obligata reprogramar alguns actes i suspendre'n d'altres. La representació del Ball de Dames i Vells, que inicialment estava prevista a la plaça de la Pagesia, s'harealitzatfinalment al Palau de Fires i Congressos. Més de mil persones han pogutgaudir en cada passi de la representació teatral, que amb un vessant satíric i crítica corrosiva, ha abordattemes d'actualitat de la ciutat. La tanda de lluïment del Seguici de Santa Tecla que estava prevista a les 11.00 hores del matí, en canvi, s'ha hagutde suspendre per la pluja.

La Catedral ha reobertles portes als tarragonins a les 16.30 hores perquè els seus ciutadans poguessin apropar-se a veure la patrona de la ciutat. Centenars de tarragonins i visitants s'han endinsatal temple per veure la relíquia del braç de Santa Tecla, que ha estatexposada a la seva capella. Alguns dels tarragonins que hi han anat han trobata faltar la tradicional entrada del braç de Santa Tecla, que, per segon any consecutiu, no s'ha dutdur a terme com a mesura encaminada a evitar la proliferació de la pandèmia.

«El millor del Seguici era l'entrada del braç de Santa Tecla a la Catedral. Enguany, els que som de Tarragona, ho trobem a faltar molt», va explicar María José Gil, una de les persones que visitava la Catedral poc després que s'obrissin les portes del temple. «Enguany és diferent, potser és una mica més trist», ha dit.

«M'ha semblat trist, estem acostumats a veure el braç a l'altar, més decorat, amb el seu carro. Aquest any des de la capella ho veig molt simple», explica la Charo, una tarragonina que va tots els anys a la Catedral en aquesta jornada tan simbòlica pels tarragonins. «Podrien haver posat el braç una mica més vistós, li podrien haver posat més decoració o joies», ha afirmat. David Dorado, que ha anatamb la seva família a veure la relíquia, ho ha considerat«molt diferent» i «descafeïnat» respecte a altres anys. Dorado també ha trobata faltar una guàrdia que custodiés la relíquia així com més joies i decoració a la capella.

Luis Beltrà, que és d'Alacant però va viure 10 anys a Tarragona, ha tornata Tarragona per ensenyar la ciutat a uns amics en aquestes dates. Després de visitar la Catedral, Luis ha afirmatque «fa una mica de pena, perquè enguany les festes estan sent una mica estranyes i diferents del que coneixia».

Un dels moments del trasllat processional del braç de Santa Tecla.

Tarragona reviu les tradicions en la jornada més emotiva de les festesGerard Martí

tracking