Diari Més

Policial

L'Empalmada registra una nit amb diversos botellots a la Part Alta

La concentració més gran va tenir lloc al passeig de Sant Antoni, amb centenars de persones

El botellot que es va fer al passeig de Sant Antoni va ser el més multitudinari i va arribar a aplegar centenars de persones.

L'Empalmada registra una nit amb diversos botellots a la Part AltaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit de l'Empalmada de Santa Tecla acostuma a ser la que més gent aplega als carrers de la ciutat. La nit del 22 al 23 de setembre especialment el jovent envaeix la Part Alta fins a altes hores de la matinada –alguns ni tan sols dormen– i aquest 2021 no ha estat una excepció. Malgrat la pandèmia, milers de joves tarragonins es van concentrar en aquesta zona en diversos botellots. El més multitudinari ha estat el que es va fer al passeig de Sant Antoni, a l'altura de la capçalera del Circ romà, i al parc de la Reconciliació, tot just a sota, en el qual es van concentrar centenars de persones. Les imatges recordaven més l'any 2019 que a les de la pandèmia.

Amb tot, la del 22 al 23 ha estat la primera nit en què l'oci nocturn podia reobrir, però a Tarragona no ho va fer pràcticament cap local, ja que és indispensable poder fer l'activitat a l'aire lliure i són comptats els que tenen terrasses. Sense alternatives d'oci, milers de joves van optar per fer la festa al carrer.

Indrets com el passeig de Sant Antoni van acollir botellots massius per primer cop en les darreres setmanes. Aquest fet va derivar de l'estratègia que la Guàrdia Urbana, que va evitar-los en altres punts molt conflictius recentment. Així, es va tancar l'accés al pàrquing del Cementiri, l'accés a la platja de l'Arrabassada i van fer rondes de vigilància per la Vall de l'Arrabassada i al voltant de la ITV per evitar concentracions de joves en aquestes zones. Els actes realitzats al Camp de Mart van finalitzar a les 00.30 h. sense cap incidència destacada, tot i que bona part del públic s'hi va quedar força estona després dels concerts.

Les localitzacions alternatives de botellots ahir van ser múltiples. Al passeig de Sant Antoni es van anar agrupant centenars de persones i la pluja que va començar a caure a quarts de cinc tan sols va espantar alguns assistents. L'ambient era festiu –hi havia nombrosos altaveus amb música a un alt volum– i no es van registrar incidents remarcables. La Guàrdia Urbana va patrullar per la zona, però no va intervenir. Malgrat la inexistent distància de seguretat, es van veure poques mascaretes.

També hi va haver concentracions de joves a la plaça de la Font, històricament epicentre de l'Empalmada, però la Guàrdia Urbana va controlar la zona i a les 2 h. ja s'havia dispersat. La Part Alta va registrar altres botellots en espais com el Cós del Bou, la plaça dels Sedassos, la plaça de les Cols, el pla de la Seu o la plaça del Fòrum. A diferència del passeig de Sant Antoni, les concentracions de joves en aquests espais va ser molt menor, comptant-se tan sols en desenes o un centenar.

tracking