Diari Més

L'emoció dels castells torna a la plaça de la Font per Santa Tecla

Les quatre colles de la ciutat han donat el tret de sortida a la tornada del fet casteller

Imatge de les quatre colles a la plaça de la Font.

L'emoció dels castells torna a la plaça de la Font per Santa TeclaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moments emocionants els que s'han viscut a la plaça de Font quan han començat a sonar les gralles castelleres després d'un any i mig d'aturada. La Colla Vells Dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han entrat a plaça ordenadament tal com marcava el protocol davant una plaça atípica amb la gent asseguda en taules i cadires.

La primera colla ha estat Xiquets de Tarragona que han descarregat el3de7, seguidament ho ha fet la Jove, després la Colla Sant Pere i San i Pau i, finalment, els Xiquets del Serrallo que han descarregat un4de6amb agulla. Els castells s'han alçat un darrere l'altre, sense pràcticament temps per aplaudir la tornada del fet casteller.

Les quatre colles de la ciutat han carregat simultàniament un pilar de 5 cadascuna, en una imatge que ha emocionat els assistents i que confirmava que els castells estan més vius que mai. Quan els han descarregat la plaça ha arrancat amb aplaudiments acompanyats de l'emoció de castellers i assistents.

Finalment la plaça de la Font ha gaudit d'una ronda extra i els Xiquets, la Jove, els castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo han conclòs una diada de Santa Tecla atípica amb dos pilars de quatre per cada colla. Uns pilars que han fet sonar les gralles i els timbals per última vegada en aquesta diada castellera marcada per la pandèmia, però que dona el tret de sortida a la tornada del fet casteller.

tracking