Diari Més

Societat

L'oci nocturn, insatisfet amb l'ampliació d'horaris en locals amb exteriors

Propietaris d'establiments apunten que només un 5% dels establiments disposen de zones exteriors i es reivindiquen com la solució als botellots

Un grup de joves amb mascareta balla a l'interior d'una una discoteca.

L'oci nocturn, insatisfet amb l'ampliació d'horaris en locals amb exteriorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ampliació d'horaris en bars i discoteques que disposin de zones exteriors fins a les 03.00 hores de la matinada gairebé no tindrà d'afectació degut al poc nombre d'establiments amb aquestes característiques a la ciutat. El sector de l'oci nocturn assegura que només un 5% de les discoteques a Catalunya tenen zona exterior i consideren la mesura «insuficient».

El propietari del Premium Club i representant de la plataforma NitsQ, Toni Vera, va explicar que l'ampliació d'horaris fins a les 03.00 no implica que pugui obrir cap local que no estigués obert, sinó que és només una ampliació d'horaris dels que ja estan oberts. «No és cap reobertura, és una ampliació dels horaris ja existents», va afirmar. Vera va apuntar que «suposa un pas més en la represa, però no estem satisfets» i va agafar amb pinces la represa total de l'oci nocturn anunciada pel 15 d'octubre, ja que no s'ha publicat en cap document oficial. «Davant l'alarma social, han decidit ampliar una mica més l'horari dels locals que ja estaven oberts, que podran estar fins a les 03.00. Però només és un 5% de les activitats», va dir. «Arribem tard, ja s'ha perdut la temporada d'estiu. Nosaltres som els darrers d'Espanya, només Catalunya i Balears s'han quedat sense reobrir l'oci nocturn, totes les comunitats autònomes han reobert», va recalcar. Vera va apuntar que l'oci nocturn permet un millor control i va posar com a exemple el registre de clients, que en cas d'un brot, el rastreig es pot fer molt millor, o el passaport covid, que permet tenir un espai de contenció. «La Generalitat ha hagut de relaxar-se per la perillositat que s'ha vist en els darrers dies en botellots a Sabadell i la UAB. La situació a la via pública se'ls hi ha escapat de les mans i nosaltres fa molts mesos que ho vam avisar», va recordar.

Jordi Vizcarro, el propietari del Pachito Lounge, va considerar que la mesura de poder obrir a partir de la nit de dimecres fins a les 03.00 hores «és fum», ja que gairebé no hi ha aquest tipus d'establiments que disposin de zones exteriors. «Una obertura així per als locals amb zones exteriors no té sentit, no crec que arribi al 5% el nombre dels locals d'oci nocturn que disposin de zones exteriors», va apuntar. «No és una obertura real, és fum», va manifestar. Pel que fa a la possible represa total de l'oci nocturn pel proper dia 15 d'octubre, el responsable del Pachito Lounge va mostrar-se «poc optimista» perquè aquesta reobertura «està condicionada a l'evolució de la pandèmia, i, si es permeten els botellots i se supedita l'obertura al fet que les xifres de contagis baixin, serà complicat».

Vizcarro va destacar que «l'oci nocturn és part de la solució, nosaltres som policies dels nostres locals, a dins dels nostres establiments no hi ha apunyalaments, no hi ha violacions, però a fora al carrer, qui vigila els nanos?», es va preguntar. El propietari del Pachito Lounge també va manifestar que, si es dugués a terme una represa real de l'oci nocturn, sí que es podria absorbir una part de gent que hi ha ara mateix als botellots. Respecte a les ajudes que ha rebut el sector, ha considerat que, tot i que «una ajuda és una ajuda, són insuficients» perquè «portem dos anys tancats». «Si analitzem els números d'allò que hem perdut amb el que ens estan oferint, és molt pobre», va considerar.

Noelia Caballero i José Luis Cervera, propietaris del Red Lab consideren que la mesura anunciada de reobrir l'oci nocturn fins a les 03.00 ha estat «per calmar l'hostaleria», però recalquen que «aquesta mesura no és equiparable amb el que està passant a la resta de comunitats, on l'oci nocturn pot obrir fins a les 02.00 hores de manera completa, estem molt per la cua», van apuntar. «No és una mesura efectiva perquè l'oci nocturn no pot obrir interiors i, la restauració, només pot obrir mitja hora més, que és ridícul», van dir.

Respecte a la represa de l'oci nocturn anunciada pel dia 15 d'octubre, els propietaris del Red Lab, tot i veure-la llunyana, ho creuen molt probable degut a que els percentatges de vacunació ja s'acostaran al 70%, però lamenten que «ja hem perdut la temporada d'estiu, mentre que a altres comunitats autònomes sí que han tingut més possibilitats».

tracking