Diari Més

Restauració

L'Ajuntament de Tarragona cobrarà la taxa a les terrasses a partir de l'octubre

L'anunci arriba en ple tancament com a protesta de més d'una vintena de bars i restaurants de la plaça de la Font

Imatge de la terrassa d'un establiment del carrer Lleida de Tarragona.

Tarragona s'obre a mantenir algunes de les més de 300 terrasses temporals de la pandèmiaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona tornarà a cobrar la taxa d'ocupació de la via pública a les terrasses el proper 1 d'octubre ja que, segons informa el consistori, l'evolució de la pandèmia permet restablir la normalitat.

L'Ajuntament va eximir aquests negocis de la taxa per ajudar-los en un context de fortes restriccions de la seva activitat, però ara entén que la situació és diferent atès que s'han relaxat les mesures sanitàries i el 74% dels tarragonins estan vacunats.

L'anunci arriba en ple tancament com a protesta de més d'una vintena de bars i restaurants de la plaça de la Font, el nucli dur de l'oci de la ciutat, per la prohibició d'instal·lar terrasses diversos dies forts de les festes de Santa Tecla.

Segons l'alcalde, Pau Ricomà, la tornada de la taxa és «independent» d'«aquest debat» en el qual «no ha influït», sinó que obeeix a un restabliment de la normalitat.

No obstant això, els negocis de la plaça de la Font, en un comunicat, asseguren que «encara que negui la correlació» és «palmària la desviació de poder i l'arbitrarietat» de la mesura.

L'Associació d'Hostaleria de Tarragona, per la seva banda, també considera d'hora el retorn de la taxa i demana que ajorni fins al segon trimestre de 2022.

Els locals de la plaça de la Font mantenen vigent el tancament avui fins a les 23:00 hores i demà des de les 08:00 a les 23:00 hores.

En aquest horari, l'Ajuntament els prohibeix instal·lar les terrasses, per poder desplegar cadires i que el públic assisteixi amb seguretat, amb reserva, als actes multitudinaris de les festes de la Tecla, que acaben aquest divendres.

«Demanem que l'Ajuntament escolti abans de prendre decisions unilaterals i no després, a cop de titulars de premsa», reivindiquen els empresaris.

tracking