Diari Més

Habitatge

Tarragona tindrà un preu de lloguer màxim a partir del 22 de setembre

La Generalitat ha declarat Tarragona com a àrea d'habitatge tens durant 5 anys

Els ajuts proposats aniran dirigits a propietaris o usufructuaris de pisos si els destinen a la borsa d'habitatge municipal.

El ple de Tarragona votarà divendres la rehabilitació d'habitatges per a lloguer socialGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat declara Tarragona com a àrea d'habitatge tens durant cinc anys. Així va sortir publicat aquest dilluns al DOGC. Segons informen fonts municipals, aquesta declaració arriba com a conseqüència de la petició que va fer el ple municipal el passat 30 de juny. La consellera d'Habitatge Eva Miguel diu que aquesta declaració «ens permetrà desplegar la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge per tal de contenir i moderar els preus del lloguer». Són àrees amb mercat d'habitatge tens els municipis o les parts de municipi que estan especialment en risc de no disposar de la dotació suficient d'habitatges de lloguer a un preu assequible que permeti accedir-hi a tota la població.

La declaració com a àrea amb mercat d'habitatge tens, permet que es pugi continuar aplicant la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge.

Aquesta Llei limita les rendes dels contractes de lloguer d'habitatge habitual i permanent o les renovacions dels contractes existents (quan hi ha modificació de renda o preu) que es signin a partir del 22 de setembre de 2020. Quan els habitatges s'han arrendat en els últims cinc anys abans de l'entrada en vigor de la Llei (abans del 22/09/2015), les rendes pactades al contracte no poden superar el preu de referència que marca la Llei ni el preu que consti a l'últim contracte de lloguer actualitzat amb l'índex de garantia de competitivitat (IGC). En canvi, en els contractes nous (no arrendats en els últims cinc anys) o quan existeix una relació de parentiu entre les parts, les rendes només quedaran limitades pel preu de referència.

Aquest preu de referència es calcula en base al índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat de Catalunya, que es pot consultar a http://agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer/.

tracking