Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Tarragona reobre deu de les catorze llars municipals de gent gran

Seguint els protocols actuals del PROCICAT, les llars obren de moment amb un 70% de l'aforament

Visita de l'alcalde Pau Ricomà i la consellera María José López a la llar Tàrraco.

L'Ajuntament de Tarragona reobre deu de les catorze llars municipals de gent granAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts 21 de gener, deu de les catorze llars municipals de gent gran de Tarragona han reobert les portes després que, a causa de la pandèmia, portessin tancades des del passat 13 de març de 2020.

Amb motiu de la reobertura, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat en companyia de la consellera de Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes, María José López, les residències de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Riu Clar i Tàrraco (a l'avinguda Catalunya). Davant dels mitjans, l'alcalde ha manifestat la satisfacció per la reobertura i el compromís de l'Ajuntament per «garantir la seguretat de les instal·lacions i el desenvolupament normal de l'activitat, tan necessària perquè la nostra gent gran, un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, recuperi la normalitat».

Seguint els protocols actuals que estableix el PROCICAT, les llars han obert momentàniament a un 70% de l'aforament i mantenint les mesures preceptives quant a ventilació dels espais, obligatorietat de l'ús de mascareta, distància de seguretat i disponibilitat d'hidrogel a totes les instal·lacions.

D'altra banda, la consellera María José López ha anunciat que les activitats de Gent Gran Activa començaran, també amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries, el proper 27 de setembre.

De les catorze llars municipals existents a Tarragona, l'Ajuntament n'ha reobert deu, ja que les llars del Serrallo, el Pilar i Pere Martell no poden garantir la ventilació necessària en temps de pandèmia, mentre que la llar de la Granja obrirà properament, pel fet que s'està ultimant la resolució d'alguns aspectes necessaris per a la posada en marxa de l'equipament.

La consellera María José López ha informat, però, que les activitats que es realitzaven a les tres llars que es mantindran tancades sine die es traslladen a altres instal·lacions, de manera que la gent gran que les realitzava tindrà garantit poder continuar. En concret, les activitats de la llar municipal del Pilar es realitzaran al Centre Cívic de Torreforta; les de Pere Martell, a la llar municipal Centre i a l'antiga facultat de Lletres de la URV; i les del Serrallo, a l'Espai d'Entitats. Sobre aquest últim cas, la consellera ha volgut agrair la Colla Castellera Xiquets del Serrallo de Tarragona l'oferiment que en el seu moment va fer per acollir les activitats al seu local, tot i que finalment, s'hagi mantingut l'Espai d'Entitats com a instal·lació alternativa, ja que complia tots els requisits per acollir-hi les activitats de la llar del Serrallo.

tracking